Valgkamp på erhvervsuddannelserne

VALGKAMP PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE

HVAD SKAL DER TIL?
Det er en god ide at tage ud på et valgkampsbesøg på erhvervsuddannelserne, fordi vores politik nemt kan overbevise dem – og tilmed holder de ikke lange sommerferie som på gymnasierne, så de er der!
Det er ikke meget anderledes at besøge en erhvervsuddannelse end for eksempel et gymnasium for at fortælle om, hvorfor SF er de sejeste. Det er dog rigtig vigtigt at være opmærksom på sin attitude og de problemstillinger, eleverne I kan møde på erhvervsskolerne står med – det er dem, vi skal kunne svare på!

:     FIND EN ERHVERSUDDANNELSE I NÆROMRÅDET
Hvis du ikke lige har styr på, hvor den nærmeste erhvervsskole ligger – så find den her: http://www.service.uvm.dk/instreg/instreg2.nsf/erhvervsrettede?OpenView&Start=1&Count=1000&Collapse=1#1.

:     HVAD ER EN ERHVERVSUDDANNELSE?
En erhvervsuddannelse er en uddannelse med et stort fokus på det praktiske, hvorfor eleverne i størstedelen af deres uddannelse er i praktik. I en mindre del af uddannelsen er eleverne også på deres skole.
Som elev på en erhvervsuddannelse kan du beskæftige dig med mange forskellige områder: teknik, byggeri, jordbrug, planter, dyr, levnedsmidler, mode, personpleje, handel og service.

:    NÅR I STÅR PÅ SKOLEN
Den bedste måde I kan lave skolebesøget på er ved helt stille og roligt at gå rundt blandt skolens elever og tage en snak med dem om, hvilke problemer de oplever i deres hverdag, og hvilke løsninger SFU har på disse problemer. Det giver ingen respekt at være den kloge type, der skal komme og lære eleverne alt om politik – tag i stedet udgangspunkt i elevernes hverdag – og fortæl om vores politik som kort opstillet nedenfor som eksempel. Vær bevidst om at ikke alle elever er klar over, at der faktisk er politiske løsninger på deres problemer – det kan du vise hvordan!

POLITISK RELEVANTE OMRÅDER
Eleverne på erhvervsskolerne er blevet groft nedprioriteret af regeringen og Dansk Folkeparti. I 2011 sparer de alene 320 millioner på erhvervsuddannelserne. I SF og SFU vil vi en anden vej. Vi ved, at vi i fremtiden har brug for faglært arbejdskræft – vi har brug for folk til at bygge vores huse, til at fikse vores vejnet, ordne vores biler og så videre. Derfor vil vi have respekten tilbage til håndværksfagene – de er en uundværlig del af Danmarks fremtid.

:    LÆREPLADSGARANTI
8000 er uden læreplads/praktikplads i hele Danmark. De skal ikke sættes uden mulighed for at få en uddannelse, derfor foreslår vi en lærepladsgaranti. Der kan skabes flere lærepladser ved sociale klausuler og lærepladscentre, hvor forskellige virksomheders opgaver samles for lærlinge.

:    FORBEDRING AF SKOLEPRAKTIK
De elever der ikke får en læreplads tager et skolepraktikforløb, hvor man ikke oplever det at være en del af en rigtig arbejdsplads. Dette vil SF forbedre ved, at skolepraktikken tages et andet sted, end elevens almindelige skolested, så det opleves som en arbejdsplads.

:    SAMMENTÆNKNING AF TEORI OG PRAKSIS
Flere elver oplever, at deres skoleforløb ikke kobles til deres læreplads. Dette vil vi koble ved forpligtelse til øget samarbejde mellem skole og læreplads.

:    BEDRE UNDERVISNINGSMILJØ
Flere erhvervsskoleelever oplever, at de ikke har det nyeste værktøj og maskiner – det er en nødvendighed for, at de bliver uddannet til nutiden. Andre forbedringer af undervisningsmiljøet som sociale aktiviteter og renovering kan være mangler, I kan støde på.

:    SOCIAL DUMPING
Erhvervsskoleeleverne er selvsagt bekymret for deres fremtid på arbejdsmarkedet, hvor østarbejdere kan banke deres løn ned ved at underbyde dansk arbejdskræft. Hertil må vi svare, at vi ikke vil tillade østarbejdere eller andre indvandrere at underbyde danske løn og arbejdsforhold – vi vil stille krav til dem. Konkret vil vi indføre kædeansvar, så bygherre får ansvar for, at der bliver arbejdet til overenskomstmæssig løn hos underleverandører. Der skal yderligere afsættes penge til politiet, SKAT og fagforeningerne, så de kan kontrollere for snyd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s