AFDELINGSREGNSKAB

Denne guide er lavet for at gøre det nemmere at lave et regnskab, når I skal aflægge regnskab for jeres afdeling til generalforsamlingen.

  1. 1.    Step: Overblik

Et regnskab for en afdeling skal gerne give et overblik til afdelingens medlemmer over, hvad fx SFU Nørre Snede har benyttet sine penge på det forgangne år.

Et regnskab skal ikke vise ned i detaljen, hvad hver krone har været benyttet på (det er kun kassereren og kontaktpersonen, som skal vide det). Derfor er det en god idé at dele tingene op.

Først en opdeling mellem:

1)   Indtægter (Hvad har afdelingen fået ind på kontoen fx afdelingstilskud fra SFU, tilskud fra SF m.m.)

2)   Udgifter (Hvad har afdelingen brugt penge på i løbet af året – fx aktioner, kampagner, møder m.m)

Dernæst er det en god idé at lave en kategorisering af både udgifter og indtægter. Der kan være mange måder at opstille regnskabet, men i skabelonen er udgifterne inddelt i 2 kategorier:

1)   Aktiviteter (hvis ikke man har brugt penge til alle kampagnerne, kan man også bare slette nogle af underposterne).

2)    Drift (Disse poster dækker over nogle af de udgifter, som ikke har noget med aktiviteter og kampagner at gøre, men noget man bruger penge på for at holde afdelingen kørende).

  1. 2.    Step: Fordel udgifter og indtægter – opstil regnskabet!

Næste skridt er at se på kontoen og på de bonner/fakturaer man har fra året og så forsøge at placere dem under de kategorier, som man har sat op og plot dem ind i regnskabet.

Når du har kommet alle indtægter og udgifter ind i regnskabet, så får du et resultat. Det dækker over indtægter minus udgifter.  Er resultatet negativt, så vil der altså være underskud og er resultatet positivt, så er der overskud.

Tjek også, hvad der stod på kontoen den dag sidste års regnskab blev afsluttet, hvis du ved det. Prøv at plus med resultatet, du får i regnskabet. Så skulle du meget gerne få et beløb, der matcher med, hvad der står på afdelingens konto pr. dags dato.

Skriv i bunden af regnskabet, hvilken dato det er afsluttet.

  1. 3.    Step: Økonomisk beretning og godkendelse

Når først step 2 er overstået, så er det meste klaret. Til afdelingens generalforsamling skal kassereren sammen med regnskabet præsentere en økonomisk beretning.

Her skal man helt kort præsentere, hvad afdelingen har brugt penge på. Det er altså et skriftligt supplement til selve regnskabet.

Et eksempel på en økonomisk beretning kunne være:

’I SFU  Nørre Snede har valgkampen fyldt meget i år, hvilket også kan ses i regnskabet. Her har vi brugt halvdelen af vores midler.

 

Vi har i år været lagt vægt på fundraising, så vi har haft flest mulige penge til at lave seje aktiviteter og kampagner. Det er lykkedes af rejse penge både fra SF Aalborg, SFU national aktivitetspulje og LO Nordjylland. Det er meget positivt, at vi har kunne skaffet så mange midler til at gennemføre vores aktiviteter.

 

Vi har i år også brugt penge på leje til vores nye lokaler. Det er en del penge, men det har gjort det meget nemmere at holde møder og lave aktiviteter, så vi synes pengene er godt givet ud.’

 

Efter generalforsamlingen har godkendt regnskabet, skal man huske, at de tegningsberettigede (det står I jeres vedtægter, hvem det er), intern revisor og dirigent på generalforsamlingen skal underskrive regnskabet.

Til sidst skal det scannes eller sendes med brev ind til SFU’s Landskontor.

Scan til din landssekretær

Maria Wedø: maria@sfu.dk

Send i brev til SFU’s landskontor:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A

2200 Kbh. N.

Att. Maria Wedø

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s