FAGLIGT SJAK I SFU

Fagligt Sjak 

RESPEKT for erhvervsuddannelserne – Fagligt Sjak

Fagligt Sjak i SFU er et netværk for alle med en erhvervsfaglig baggrund. Vi arbejder med SFU’s kampagne ”RESPEKT for erhvervsuddannelserne” og mødes flere gange årligt.

Følg med i vores arbejde:

RESPEKT-dag

Fagligt Sjak mødes næste gang til RESPEKT-dag lørdag d. 23. februar 2013 i Odense. Her skal vi blandt andet give en politiker vores indspark til, hvordan erhvervsuddannelserne kan forbedres, og vi skal lære, hvordan man kan lave en sej RESPEKT-kampagne på sin egen skole.

Kontakt Sofie (se menuen), hvis du vil høre mere om RESPEKT-dag, eller hvis du vil tilmelde dig.

Lyttemøder

Vi har i efteråret afholdt fem lyttemøder på erhvervsskoler rundt om i landet. Tre på tekniske skoler og to på SOSU-skoler. På alle lyttemøderne oplevede vi stor opbakning til vores kampagne, men samtidig mødte vi også store frustrationer over mangel på lærepladser, for lidt lærerhjælp og for dårligt undervisningsmiljø. Se hvordan et lyttemøde foregår her: http://vimeo.com/48706703. Hvis du vil have hjælp til at opsætte et lyttemøde i din, så kontakt Sofie.

Lærepladskampagne i Fredericia

Freja fra EUC Lillebælt i Fredericia har stået i spidsen for at samle underskrifter for flere lærepladser i kommunen. Hun har på baggrund af underskriftindsamlingen sendt et åbent brev til byens borgmester gennem lokalavisen med krav om flere lærepladser. Det har skabt debat både i byrådet og blandt lokalbefolkningen. SF’s repræsentanter i byrådet har været bannerførerne for at kæmpe for lærepladser, og dette mål vil de forsat kæmpe for.

Efter debatten i avisen inviterede vi borgmesteren til et lyttemøde ude på skolen, så han kunne møde eleverne og deres problemer med manglende lærepladser.

De aktive i RESPEKT-kampagnen i Fredericia vil nu besøge byens virksomheder for at se, om de kan tage flere lærlinge, og der på den måde kan blive skabt flere lærepladser.

Handlingskatalog

På baggrund af de mange lyttemøder, som vi afholdte i foråret, har vi udarbejdet et handlingskatalog med mange af elevernes historier og løsningsforslag til nogle af de problmer, vi mødte på skolerne. Handlingskataloget skal gives videre til politikere, skoleledelser, fagforeninger og andre, som kan være med til at forbedre erhvervsuddannelserne på den ene eller den anden måde. Du kan læse handlingskataloget her: http://dl.dropbox.com/u/97658575/RESPEKT%20Handlingskatalog%20.pdf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s