REPORT YOUR BOSS

UNG I EN KRISETID

Vi er havnet i en grotesk situation. Unge over hele Europa kæmper mod arbejdsløshed og forringede arbejdsvilkår på et kriseramt europæisk arbejdsmarked. Det er os unge, der lige nu tager skraldet fra den økonomiske krise, mens spekulanter fortsat scorer store overskud – de selvsamme spekulanter, der førte os ud i den nuværende krise. Det er deprimerende at være tilskuer til – for alt hvad vores generation har gjort galt, er at være ung på det forkerte tidspunkt.

I SFU vil vi gøre vores til at ændre på forholdene og presse politikerne til at tage ungdomskrisen alvorligt. Det er SFU, man skal støtte op om, hvis man vil kæmpe for en mere retfærdig fordeling af krisens byrder og være med til at give ungdommen en større stemme.

REPORT YOUR BOSS

Denne vinter har budt på den ene historie efter den anden om unge, der presses på deres arbejde; ingen betaling for overarbejde, lovbrug i ansættelseskontrakter, ubetalte prøvetimer, ikke-fastsatte timetal og arbejdstid, rating-systemer blandt medarbejderne og respektløs behandling og omtale af de unge medarbejdere – historierne er mange, og ligeså er problemerne!

Når virksomhederne er presset pga. krisen og arbejdsløsheden er høj forringes medarbejdernes forhold på arbejdspladsen. Omfanget af problemerne bliver samtidig ikke mindre af, at unge (både fritidsjobbere og unge med fuldtidsarbejde) oftest ikke er bekendt med egne rettigheder på arbejdsmarkedet, og ikke er bevidste om, hvor de kan søge hjælp og rådgivning, når de oplever at blive uretfærdigt behandlet.

Men sådan bør det ikke være! SFU tager nu sagen i egen hånd, og igangsætter en kontinuerlig kampagne i ungdommen, som skal være med til at forbedre vilkår og rettigheder for unge på arbejdsmarkedet: REPORT YOUR BOSS.

Læs mere om kampagnen eller besøg hjemmesiden reportyourboss.dk

Aktionsideer:

Arbejdsløshedskø/flashmob:  folk stillier sig på en række ned af strøget. Alternativt sættes sko/fodformede klistermærker op i en lang række gennem strøget, mens vi deler flyers ud.

Arbejdsløsheds køer: vi er klædt ud som køer – Afliv arbejdsløshedskøerne, alle køer lægger sig ned

”Unge går i stå”: – pga. arbejdsløshed – flash-mob med banner, så budskabet opfanges.
Flashmobs kan opreklameres på forhånd på gymnasier. Det skal helst gøres samme morgen og også først når det bliver varmere.

Kåring af byens bedste arbejdsplads for unge: Kampagne med positivt fokus – hvor er den bedste (ungdoms)arbejdsplads findes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s