Hvad er et principprogram?

Et principprogram er den politiske grundlov for en organisation som SFU. Det er det fundament, som vi i sidste ende bygger vores øvrige politikudvikling på, og de grundlæggende principper for organisationens holdninger og handlinger.

Principprogrammet beskriver, hvordan vi i SFU grundlæggende anskuer samfundet, hvordan vi forstår de begreber som vores politik bygger på og med hvilken strategi vi ønsker at føre vores projekt ud i livet. SFU kan ikke vedtage politiske beslutninger, der er i direkte modstrid med vores principprogram. Ligesom at landsledelsen ikke kan vedtage politik, der er i modstrid med landsmødets beslutninger, kan landsmødet heller ikke vedtage politik, der er i modstrid med det gældende principprogram. Derfor er principprogrammet et stående papir, der ikke kan ændres fra år til år, men i stedet er står fast over en årrække.

Det nuværende principprogram har således stået siden landsmødet i 2014, mens principprogrammet før det stod i perioden 2002-2008 og 2008-2014. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vedtagelsen af et nyt program baseres på så meget inddragelse af medlemmerne som muligt, da det efter vedtagelse først kan ændres ved vedtagelse af et helt nyt program.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s