UDDANNELSESBESØG

DET PERFEKTE UDDANNELSESBESØG

Når I skal lave uddannelsesbesøg så har det dels til formål at gøre opmærksom på SFU, hvad vores politik er og hvad vi laver og dels at få flere medlemmer til SFU.  Det handler om at komme i kontakt med skolens elever, og få en samtale i gang om det kommende folketingsvalg og hvordan vi vælter regeringen.

Nedenfor følger en guide der fører dig sikkert igennem besøget. Læs den godt igennem og vær forberedt i alle disse steps før du tager af sted!

 1. BESØGETS FORM
 2. FORBEREDELSE
 3. HVORFOR SKAL DU MELDE DIG IND? og HVORFOR MELDE DIG IND HOS OS?
 4. EKSEMPLER PÅ ÅBNINGSSÆTNINGER

BESØGETS FORM

Inden man tager på skolebesøg, er det super vigtigt at overveje hvilken strategi der vil fungere bedst på den pågældende skole.

–          Casual stil. Denne stil fungerer de fleste steder hvor folk sidder relativt samlet og afslappet i frikvarterene, fx. I en kantine eller opholdsrum. Gå stille og roligt rundt og tal med folk. Hav materialer og sign-up sedler med, samt en lille seddel med jeres næste møde, og måske et enkelt badges på. Hav dine argumenter klar og vær ikke bange for at gå målrettet efter elever der ser ’vestreorienterede’ ud. Det mest optimale er at gå rundt to og to og komme i snak med grupper på en 5 styk. Sørg altid for at få folk til at signe up, og så kan I kontakte dem før næste møde.

–          Aggressiv stil. Vær på med alt lige fra t-shirts, ballonner, bolsjer, mange folk, lir og materialer og hav både en bod stående hvor nysgerrige kan komme hen og gå samtidig rundt til eleverne. Denne strategi vurderes at være bedst på steder hvor folk allerede har et kendskab til SFU, skolen er kendt af dem der skal på hvervningsbesøg, samt til besøg hvor der deltager forholdsvist mange. For at denne strategi skal lykkes er det vigtigt at man på forhånd overvejer om det bliver tjekket med en stand – er det et sted folk vil opsøge, eller bliver det bare kikset fordi SFUerne står der alene?

– Lav en event! Lav en aktion i kantinen der sætter fokus på et politikområder som folk går meget op i på jeres skole. Det kunne fx være at dele kedelig pasta med ketchup ud for at vise hvor få penge en studerende på SU har. Sørg for at det er tydeligt hvad budskabet i jeres aktion er, og at der er nogle der ikke er med til aktionen, men som har tid til at gå rundt og snakke med eleverne på skolen.

FORBEREDELSE

Inden man tager på hvervningsbesøg på en skole skal følgende fikses:

 • Hvilken besøgesstrategi vurderes at være den mest effektive på netop denne skole (aggressiv regeringskritik vs. Vores løsninger, tilbagetrukken eller opsøgende mm.). Overvej i denne forbindelse hvilke typer, der går på skolen og tilpas din fremførelse efter dette.
 • Kontakt/Saml SFU’ere på skolen og forhør dig om eventuelle problemer på skolen (høje klasse kvotienter, dårligt værktøj, utilfredshed over antallet at timer mm.), der kan bruges til at konkretisere vores kritik af regeringen
 • Skaf alle de materialer, plakater, sign up sedler, badges mm. du har brug for så alt er klar.
 • Sørg for at have noget info om SFU afdelingens næste arrangement.
 • Husk at udnyt besøget til at få hængt SFUs seje plakater op og lagt nogle materialer rundt omkring så vi også er til stede efter vi er gået
 • Gennemlæs og træn gode argumenter for hvorfor det er fornuftigt at melde sig ind i SFU samt punchlines om hvad vi mener om forskellige emner.
 • Tænk evt. i at have en ting med som gør det lettere at komme i kontakt med folk fx. ”tip en trettener”, spørgeskema om hvad der er galt med deres skole, invitation til en introcafe om SFU i afdelingen mm.

HVORFOR SKAL DU MELDE DIG IND?

 • Det koster kun 75 kr. om året! Det svarer til to fadøl en fredag aften i byen, men betyder en verden til forskel for SFU!
 • Du bliver gratis medlem af SF, hvis du vil!
 • Dit medlemskab betyder ikke, at du skal være aktiv i div. møder og kampagner – det er op til dig selv!  – hvert eneste medlem betyder rigtig meget for SF og SFU’s muligheder.
 • For dig som enkel person kræver det ikke særligt meget – hverken tid eller penge – men hvis (og det er der!) der er mange der melder sig ind sender det et klart signal til om at DK’s unge ikke er nede med den nuværende regering og den politik der føres. Og så kan vi lige pludselig ændre noget!
 • SFU gør en dyd ud af ikke at være en karrierestige for slipsedrenge, så hvis du melder dig ind støtter du ikke enkeltpersoners ambitioner, men et politisk projekt om bedre velfærd, retfærdighed og fællesskab – det kræver en ny regering og mange unge, der støtter op om SF og SFU.

HVORFOR SKAL DU MELDE DIG IND HOS OS?

 • Vi er kke et selvhøjtideligt mini-parti for slipsedrenge (jf. ovenstående bullet)
 • Vi går efter løsningerne og råber ikke bare fra sidelinjen
 • Vi kæmper de unges sag
 • Vi er det ungdomsparti, der er bedst organiseret i kampen mod regeringen
 • Vi prøver at ændre noget, der hvor vi kan også selvom regeringen gør det svært – mangler der cykelstier på Vesterbro laver vi dem selv, så der er value for money, hvis man betaler kontingent til SFU.
 • I SFU bestemmer man selv om man vil være aktiv – har man tid i en periode er man mere en velkommen, har man ikke er det også helt fint, bare det at være medlem gør en kæmpe forskel.

EKSEMPLER PÅ ÅBNINGSSÆTNINGER

Når du skal i snak med folk på uddannelsesstederne er det vigtigt at virke cool og have tjek på tingene. Virk selvsikker og gå målrettet over til dem du har bestemt dig for at snakke med. Hvis du åbner med et smil og et spørgsmål er det lettest at få gang i snakken. Husk det tit virker bedst at få dem du snakker med til at sige en masse mens du selv kan holde dig lidt i baggrunden når kritikken er i gang!

 • Hej vi kommer fra SF og SF Ungdom og vi har brug for din hjælp! Hvis folk reagere, så kan man forklare at vi allerede nu er i gang med forberedelserne til valget, og vi har brug for så mange medlemmer som muligt for at kunne stå stærkt imod de borgerliges mange penge fra erhvervslivet til valgkampe mm. mm.

 • Hej! Vil du også af med regeringen? (Kan bruges, hvis du ved skolen er rød i forvejen) Hvis vedkommende reagerer, kan du begynde at snakke om SFU bla bla.

 • Hej, vi kommer fra SF Ungdom og er ved at klargøre os til den kommende folketingsvalgkamp hvor vi gerne vil vælte Pia K og Lars Løkke – vil du hjælpe os med det? Reagerer folk positivt begynd at snak om hvad de er utilfredse med, hvad de synes er nederen nu (fx. Spørg om det er okay at en busbillet koster over 20 kr.), og sig SFU kan hjælpe med at ændre det!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s