AKTIONER MOD FORRINGELSER AF SU’EN

Regeringer ligger op til en reform af SU’en, hvor de vil fjerne SU’en til de hjemmeboende. Reformen bliver fremlagt i november, og derfor vil det være oplagt for din afdeling at sætte fokus på, at det er dybt godnat at fjerne SU’en for hjemmeboende. Her er to forslag til aktioner:

1. Limbo-aktion: “How low can you go?”

Billede som blev bragt i avisen fra aktionen

“How low can you go” før du kan mærke konsekvenserne af forringelserne? Illustrér problematikken ved at lave følgende SU-Limbo aktion på dit uddannelsessted.

I spiller limbosangen how low can you go til selve aktionen med computer, ghettoblaster eller lign. Del kampagneflyers ud – som i kan få tilsendt ved at skrive til sfu@sfu.dk.

Evt. er der en som kan råbe højt eller i en megafon. Fx: “Regeringen skærer ned og ned. Hvor langt kan du mon gå, hvis det fortsætter. Test dig selv her – det er nemlig kun de færreste, som kan gennemføre hvis nedskæringerne fortsætter”… osv. osv.

Aktionen er god til at få folk til at trække på smilebåndet og få interesse for SFU og vores budskaber. Desuden vil mange børn også gerne deltage, fordi de synes, limbo er sjovt.

Det skal I bruge: – Et kosteskaft/En lang pind – Lars Løkke og Pia Kjærsgaard masker til at underbygge pointen –  En ghettoblaster/computer + højtalere – Flyers – Minimum 4 aktivister (2 til at holde kosteskaftet, 2 til at danse – der kommer hurtigt flere med).

– Evt. banner med skriften ”How low can you go?” – Stop nedskæringer på uddannels

  • Husk at kontakte pressen: lokalaviser, lokalradioer, regional-tv mm.
  • Husk også at hænge SFU plakater op på din skole – bestil dem her

2. Folkekøkken – få en smagsprøve på livet som studerende uden SU

Opstil et ”køkken”/bod på jeres uddannelsessted eller det lokale kulturhus el.lign. og del smagsprøver ud på den mad, de unge har i vente, hvis forringelserne i SU’en bliver en realitet og hverdagsbudgettet bliver endnu lavere. Del små skåle med fx kedelig pasta med tomatketchup eller havregryn med mælk ud – og giv folk en flyer med.

Vers. 2:

Opstil i stedet folkekøkkenet til en af festerne på jeres uddannelsessted, hvor I serverer de aller billigste skod øl og pap-hotdogs eller hvor folk selv kan lave deres egen triste burger.

Det skal I bruge:

  • Bord med dug og evt. gasblus
  • Billige fødevarer – pasta, ketchup, dåsemad osv, gerne et eksempel at stille op i boden også
  • Flyers
  • Service (evt. i pap)
  • Banner med teksten ”Smagsprøve på livet som studerende” eller ”Nødhjælp til studerende”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s