Lokale organiseringsforløb

LOKALE KAMPAGNER UNDER ALLE SKAL HAVE EN FAIR CHANCE

Som inspiration til lokalt fokus i kampagnen ”Alle skal have en fair chance” kan man her læse, hvordan de tre lokalafdelinger København, Aalborg og Skive gør på hver deres måde.

SFU København: Indsamling til hjemløse

SFU København vil med gode erfaringer fra sidste år sætte fokus på hjemløse. Det gør de gennem initiativer, som gør en konkret forskel i mange hjemløses liv. De arrangerer folkekøkkener, hvor de laver mad til Mændenes Hjem, og de samler varmt tøj ind i opgange, på uddannelsessteder og i genbrugsbutikker, som ligeledes skal gå til de hjemløse på Mændenes Hjem. Samtidig vil de gå dør-til-dør på Vesterbro for at høre lokalbefolkningen, hvordan de oplever problemer med fattige og udsatte i København.

SFU Aalborg: Lighed i uddannelse

I SFU Aalborg har afdelingen valgt at have fokus på lighed i uddannelsessystemet med særligt fokus på erhvervsuddannelser. De vælger nemlig at sætte fokus på problemet med manglende lærepladser og uligheden i, at alle ikke kan færdiggøre deres uddannelse. Derfor vil afdelingen, på baggrund af et lyttemøde på en lokal erhvervsskole, organisere erhvervsskoleelever og indsamle underskrifter for sociale klausuler i Aalborg kommune. Underskriftindsamlingen foregår koordineret med SF’s byrådsmedlemmer, som vil stille forslag om sociale klausuler i byrådet.

SFU Skive: Samarbejde med DSU om indsamling til værested

I Skive har SFU de seneste to år samarbejdet med DSU om en indsamling til det lokale værested for hjemløse, Violen. De har været rundt ved alle butikkerne i Skrive for at få sponsorgaver til en tombola, som de har afholdt på gågaden sammen med salg af æbleskiver en juleindkøbsdag i december. Med stor succes har de på den måde indsamlet penge til Violen, og samtidig har de styrket deres samarbejde med DSU, som ofte kan være en fordel i lidt mindre byer, hvis man skal bruge flere kræfter til lidt større projekter. Succesen gentages selvfølgelig igen i år.

Læs også:

Kampagne for sociale klausuler i Århus

Hvis I vil have flere idéer til, hvilket lokalt fokus man kan have under kampagnen, kan I kontakte jeres organisationskonsulenter.

For distrikterne: Fyn, Midtsjælland, Nordkøbenhavn, Storstrøm (Sydsjælland, Lolland og Falster), Sydvestjylland, Sønderjylland, Trekanten, Vestegnen og Århus.

Christine Pedersen: Christine@sfu.dk / Tlf. 60235083
For distrikerne: Kronjylland (Randersområdet), København, Midtjylland, Nordjylland, Vestjylland og Vestsjælland. Derudover henvendelser vedr. “Respekt for erhvervsuddannelserne”-kampagnen.

Gitte Bjørndal Velling: Gitte_velling@hotmail.com / Tlf. 60134531

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s