Aktionsideer

Selvom aktioner ikke er en af hovedaktiviteterne i kampagnen ”Alle skal have en fair chance”, så er det altid en god måde at få opmærksomhed på gaden og i medierne. Derfor har vi lavet nogle forslag til, hvilke aktioner man kan lave under lighedskampagnen.

 

Pakker til børn – ikke til banker

Del små pakker ud til børn, som kommer forbi på gaden. Det kan være slik, julekager, sæbebobler eller andre små ting. Samtidig kan I snakke med folk om, hvordan vi ønsker at tage fra bankerne og give til børnene, så ingen børn vokser op i fattigdom, og alle er sikret adgang til ordentlig uddannelse osv.

 

Alle skal have råd til at holde fødselsdag

Inviter alle byens børn til fødselsdag på torvet i din by. Der kan være kage, fiskespil, dåsekast, oppyntning, slik, gaver og hvad der nu ellers skal til en god fødselsdag. Budskabet er, at ingen danske børn skal vokse op i fattigdom, hvor de oplever, at deres forældre ikke har råd til at holde fødselsdag for dem.

 

Arbejdsløshedskø / Lærepladskø

Find ud af, hvor mange jeres din by, som er arbejdsløse eller mangler en læreplads. Klip fodspor ud efter antallet og lav en kø på gågaden, som sætter fokus på manglen af job eller lærepladser. Skriv til sofielerche@sfu.dk for at få lokale tal for erhvervsskoleelever uden læreplads.

 

Flashmob: Vi går i stå

For at skabe opmærksomhed på lærepladsmanglen, kan I lave et flashmob, hvor I et centralt sted pludselig alle sammen går i stå eller bevæger jer i slowmotion. I kan enten have værktøj eller skilte i hånden eller lade folk selv opsøge et svar på, hvad budskabet er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s