REDSKABER FOR FRIVILLIGE

På denne side finder du information om kampagnens aktiviteter og redskaber, som kan klæde dig og andre frivillige på til jeres lokale kampagneforløb.

Du finder den bedste introduktion til kampagnen ved at kigge i vores kampagnekatalog:

 

HOVEDAKTIVITETER I KAMPAGNEN:

Hovedkampagneaktiviteterne i vores lighedskampagne ”Alle skal have en fair chance” er skitseret herunder:

Skolebesøg

I skolestartskampagnen ”Det er et RØVERI” fik vi besøgt over 100 uddannelsessteder, og det var specielt på gymnasier, hvor vi var massivt tilstede. Kontakt med unge på uddannelsesstederne er vigtig, og derfor vil vi forsætte denne indsats – denne gang med særligt fokus på erhvervs-, VUC- og SOSUskoler.

Denne kampagne har ikke nogen stemmeindsamling, men fokuserer derimod på at få unge på uddannelserne til at støtte op om vores budskab og stå bag lige muligheder til alle ved at gå med i SFU og vores kampagne.

Koncerter og fredagscaféer

Sidste år havde mange afdelinger stor succes med at afholde støttekoncerter og fredagscaféer, hvor de inviterede byens unge til at støtte Red Barnets julehjælp ved at komme til koncert og drikke øl. Dette koncept vil vi forsætte i år. En koncert er nemlig både en god måde at samle ind på, men det er også en god måde at mobilisere folk, som normalt ikke møder op til SFU-arrangementer. Alt efter afdelingens størrelse kan I lave en stor koncert eller en hyggelig fredagscafé. Et café eller koncertarrangement kan også bruges som en vej til at samle underskrifter eller på andre måder samle støtte og opbakning, hvis I arbejder for en bestemt sag. Bagerst i dette katalog finder du en detaljeret guide til, hvordan man arrangerer en koncert eller fredagscafé.

Debatarrangement på dit uddannelsessted

SFU vil indgå et debatsamarbejde med et borgerligt ungdomsparti , hvor vi vil tage ud på forskellige uddannelsessteder landet over og debattere lighed og lige muligheder. Undersøg, om I må arrangere en fællestime på jeres skole, og kontakt SFU’s landskontor tlf. 35 36 17 77 for at få prominente debattører ud på jeres uddannelsessted og diskutere lighed.

Læserbrevsstorm
Første uge i december (d. 3. – 9. dec.) kører vi en intens indsats for at sætte fokus på lighed og fattigdom i medierne. Vi vil derfor opfordre jer til at deltage i debatten i læserbreve, blogindlæg osv. lokalt såvel som nationalt. I vil modtage inspiration til forskellige vinklinger af læserbreve ugen før.

Aktioner
Som en del af kampagnen kan I også gå på gaden og få skabt opmærksomhed omkring vores budskab. Dette er en aktivitet, som er let at gå til og god for nye aktive at deltage i.
Få gode ideer til gadeaktioner under kampagnen her.

Introarrangementer

Vi vil forsat have fokus på løbende at holde introarrangement i lokalafdelingerne, så nye medlemmer og interesserede kan få mulighed for at møde vores organisation. Hvis I vil have hjælp til at lave et super sejt introarrangement, så skriv en mail til sfu@sfu.dk.

Juleindsamling

I december måneden sætter vi særligt fokus på fattigdom som led i kampagnen, og i den forbindelse opfordrer vi jer til at deltage i vores årlige juleindsamling, der formentlig vil få budskabet ”Fattigdommen forsvinder ikke, når julelysene slukkes”. I vil modtage mere information om juleindsamlingen løbende i november måned. Flere afdelinger lave deres egen indsamling til bl.a. Mændenes hjem, Nødherberg og lokale organisationer – denne mulighed for at sætte fokus på et lokalt fattigdomsproblem kan I også lade jer inspirere af

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s