Alle skal have en fair chance

Der er brug for alle
Der bliver født 162 børn i Danmark hver eneste dag. De har alle sammen et potentiale. De vil alle sammen få drømme om fremtiden. De vil hver og én have et talent at tilbyde verden. Men i dag får alle ikke muligheden for at bruge og udfolde deres evner. Det er uretfærdigt for den enkelte og ødelæggende for samfundet. Vi kan ikke acceptere, at der i dag er mange, der på trods af hårdt arbejde, ikke får chancen for succes. Udviklingen skal vendes. Fremskridt sikres, når vi alle spiller efter samme regler og hårdt arbejde giver pote. Succes skal ikke være for de få. Hårdt arbejde skal give pote uanset hvem dine forældre er eller hvor du er født.

Det kæmper SFU for i vores nye kampagne ”Alle skal have en fair chance”.
Her slås vi for, at:

– alle mennesker skal have lige muligheder – ikke bare lige rettigheder

– vi skal investere i muligheder – uddannelse og jobs -, der kan give den enkelte frihed og skabe fremgang for samfundet

– succes skabes sammen med andre. Det er derfor hverken fair eller fornuftigt, at toppen løber fra os andre og spiller efter deres eget regelsæt. Alle skal bidrage med deres del.

Et lige samfund handler både om muligheder til hver enkelt borger, men også om at sikre fremskridt i hele samfundet..

Kampen for frihed og lighed er en af denne tids vigtigste kampe, og vi tager del i den med denne kampagne.

——————————————————————————————————–

KAMPAGNES FORMÅL OG TIDSRAMME

Med SFU’s lighedskampagne ”Alle skal have en fair chance” vil vi genre udfordre de borgerlige i debatten om frihed og lighed. De seneste år har de borgerlige vundet dagsordenen ”frihed”, mens vi på venstrefløjen har haft svært ved at følge med. Dette vil vi ikke lade ske, og derfor vil vi med denne kampagne vinde frihedsbegrebet tilbage ved at koble det sammen med lighedsbegrebet.

Konkret vil vi i den offentlige debat hive fat i nogle sager, som kan skabe større lighed i vores samfund. Vi vil blandt andet markere os på spørgsmålet om beskatning af nordsøolien og fastholde arbejdet for en lærepladsgaranti.

Internt har vi fokus på politikudvikling og skoling. Samtidig vil vi opstarte organiseringsprojekter rundt i landet, som skal tage udgangspunkt i en lokal sag. Vores målsætning er at få flere til at stå bag budskabet om, at alle skal have en fair chance og dermed også at få flere til at støtte op om SFU og melde sig ind.

Kampagnen kommer til at strække sig fra starten af november til slut januar. I december måned vil vi, ligesom sidste år, have et særligt fokus på fattigdom, hvor vi vil lave en juleindsamling. På nedenstående billede ses kampagneforløbet skitseret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s