RESPEKT: SFU’s politiske krav

Eleverne på erhvervsskolerne er blevet groft nedprioriteret af den borgerlige regering og Dansk Folkeparti. I 2011 sparer de alene 320 millioner på erhvervsuddannelserne. I SFU vil vi en anden vej. Vi ved, at vi i fremtiden har brug for faglært arbejdskræft. Derfor vil vi have respekten tilbage til håndværksfagene – de er en uundværlig del af Danmarks fremtid.

Neden for finder du en kort forklaring til SFU’s politiske krav til at forbedre vilkårene på erhvervsskolerne:

LÆREPLADSGARANTI

8500 er uden læreplads i hele Danmark. De skal ikke sættes uden mulighed for at få en uddannelse, derfor foreslår vi en lærepladsgaranti. Find de lokale tal for lærepladssøgende her.

Der kan skabes flere lærepladser ved sociale klausuler, hvor virksomheder der samarbejder med det offentlige (kommunalt, regionalt og statsligt) forpligtes på at have en vis andel af lærlinge. Lærepladscentre kan sikre, at virksomheder der ikke selv kan tilbyde en læreplads kan gå sammen med andre virksomheder om at udbyde en læreplads om fælles opgaver.

 FORBEDRING AF SKOLEPRAKTIK

De elever der ikke får en læreplads tager et skolepraktikforløb, hvor man ikke oplever det at være en del af en rigtig arbejdsplads. Dette vil SF forbedre ved, at skolepraktikken tages et andet sted, end elevens almindelige skolested, så det opleves som en arbejdsplads. Tilmed kan dele af det eleverne producerer med fordel sælges eller bruges på elevernes skole for, at der opleves en mening med produktionen frem for, at man bygger en mur op den ene dag, for at murer ned den anden dag.

 

 BEDRE UNDERVISNINGSMILJØ

Flere erhvervsskoleelever oplever, at de ikke har det nyeste materialer, værktøj og maskiner – det er en nødvendighed for, at de bliver uddannet til nutiden. Dette skal være en naturlig og gratis del af uddannelsen. Andre forbedringer af undervisningsmiljøet som sociale aktiviteter og renovering bør også opprioriteres. Der er for eksempel ikke det samme sociale miljø på skolen, til dels fordi der ikke er det samme klassetilhørsforhold på en erhvervsskole, da man skiftevis er på sin skole og sin læreplads. Aktiviteter for forbedring af det sociale miljø bør således prioriteres.

SIKKERHED PÅ SKOLERNE

Sikkerheden på erhvervsskolerne skal være den sammen, som kræves på arbejdspladserne. Det drejer sig både om, at elevernes udstyr er sikkert, så de har sikkerhedssko og handsker –  men det drejer sig også om, at maskinerne er sikre.

SAMMENTÆNKNING AF TEORI OG PRAKSIS

Flere elver oplever, at deres skoleforløb ikke kobles til deres læreplads. Dette vil vi koble ved forpligtelse til øget samarbejde mellem skole og læreplads.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s