RESPEKT: Gode råd til besøg på erhvervsskoler

Det er ikke meget anderledes at besøge en erhvervsskole end for eksempel et gymnasium  eller et seminarium på et SFU-skolebesøg. Det er dog virkelig vigtigt at være opmærksom på sin attitude og de problemstillinger, eleverne I kan møde på erhvervsskolerne står med – det er dem, vi skal kunne svare på og fortælle om, hvorfor de er politiske!

FIND EN ERHVERSUDDANNELSE I NÆROMRÅDET

Tjek her, hvor den nærmeste erhvervsskole ligger.

HVAD ER EN ERHVERVSUDDANNELSE?

En erhvervsuddannelse er en uddannelse med et stort fokus på det praktiske, hvorfor eleverne i størstedelen af deres uddannelse er på en læreplads, hvor de får praktiske erfaringer og kompetencer i forhold til deres fag. Læreplads er af flere kendt som praktikplads. Erhvervsskoleeleverne forstår det selv bedst som læreplads.
I en mindre del af uddannelsen er eleverne også på deres skole i kortere perioder af gangen fx 10 uger. Netop på grund af opdelingen mellem skole og læreplads får eleverne ikke SU, men en lærlingeløn efter lærlingeoverenskomster mellem fagforening og arbejdsgiver – dog får elever på skolepraktik SU.

Som elev på en erhvervsuddannelse kan du beskæftige dig med mange vidt forskellige områder: teknik, byggeri, jordbrug, planter, dyr, levnedsmidler, mode, personpleje, handel og service.

 

NÅR I STÅR PÅ SKOLEN:

Den bedste måde I kan lave skolebesøget på, er ved helt stille og roligt at gå rundt blandt skolens elever og tage en snak med dem om, hvilke problemer de oplever i deres hverdag, og hvilke løsninger SFU har på disse problemer. Fortælle dem, at  SFU er dem, der vil tage deres problemer op.

Det giver ingen respekt at være den kloge type, der skal komme og lære eleverne alt om politik – tag i stedet udgangspunkt i elevernes hverdag. Fortæl på denne måde om vores politik igennem eksempler. Det er en god ide at fortælle om, hvor vigtigt det er, at deres problemer også kommer frem i den politiske debat. Eleverne I møder kan selv være dem, der løfter deres problemer på dagsordnen ved at melde sig ind i SFU. Vær bevidst om, at ikke alle elever er klar over, at der faktisk er politiske løsninger på deres problemer – det kan du vise hvordan!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s