RESPEKT FOR ERHVERVSUDDANNELSERNE

Uddannelse handler ikke kun om at flere skal på universitetet. Det er højrefløjens snobbede ide om uddannelsespolitik. MEN helt ærligt – hvad gør vi, hvis der ikke er nogen til at bygge vores huse og give strøm til Danmark? Ja, så er vi fandme på spanden.

SFU skal stille sig i spidsen for at få skabt øget anerkendelse og respekt om de erhvervsfaglige uddannelser i Danmark gennem kampagnen ”RESPEKT for Erhvervsuddannelserne.”

Det overordnede formål er gennem dialog på uddannelsessteder at få flest mulige erhvervsskoleelever til at bakke op om kampagnens budskab, deltage aktivt for at sætte erhvervsuddannelserne på den politiske dagsorden og melde sig ind i SFU.

Samtidig ønsker vi at inddrage elevernes bud på, hvordan vi forbedrer fremtidens erhvervsuddannelser gennem en række lyttemøder på erhvervsskolerne med SF’s parlamentarikere.

BLIV KLOGERE PÅ KAMPAGNEN

Lokalt opfordres I til være med til følgende aktiviteter:

  • BESØG PÅ ERHVERVSSKOLER:Besøgene skal indbyde til en diskussion om elevernes hverdag og formålet er, at få eleverne til at signe up for at være med i SFU’s kampagne og arbejdet for at skabe øget respekt omkring deres egen uddannelse. Læs mere om erhvervsskolebesøg
  • LYTTEMØDER: Vi vil arrangere 10 lyttemøder på erhvervsskoler inden næste landsmøde sammen med SF’s parlamentarikere og aktive lokale SFU’ere. Vi håber, I vil være med. På møderne vil politikerne lytte til elevernes oplevelser på erhvervsskolerne og høre deres bud på, hvad der kan gøres, for at forbedre erhvervsuddannelserne.Kontakt Christian Vedel på christian@sfu.dk, hvis I vil være med til at få et lyttemøde op at stå hos jer.
  • BILTUR RUNDT I LANDET: To aktive SFU’ere med erhvervsfaglig baggrund, kører rundt på skoler i hele landet i september og igangsætter kampagnen sammen med jer lokalt. Du kan også altid få andre erfarne med ud – skriv til christian@sfu.dk
  • LOKAL LÆREPLADSKAMPAGNE: Som inspiration kan du her læse, hvordan man kan lave en lokal kampagne for at kommunen skal sikre flere lærepladser. Guiden er lavet med udgangspunkt i vores lokale lynkampagne for lærepladser i SFU Århus i foråret 2012, hvor vi var med til at sikre strammere lærepladsklausuler efter en kort kampagne på 10 dage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s