LOKALE KAMPAGNER I HOLLAND

I juni måned var tre SFU’ere på besøg hos vores søsterparti i Holland, ROOD, som vi længe har ladet os inspirerer af. Her kan du læse mere om deres måde og at lave kampagner på og hvilke konkrete kampagner de har kastet sig over.

KAMPAGNER

Kernen i SP’s såvel som Root´s kampagnearbejde er, at man ikke laver kampagner for folk men med folket. ”Op der Straat”, det vil sige at gå fra dør til dør, er et centralt element i første del af en kampagne, der går ud på at finde en sag.

Når en sag er fundet er det vigtigt, at researche på problemet. De gør meget ud af at have facts i orden.

Herefter skal der udtænkes en kampagne – en proces der oplagt kan ske i samarbejde med de berørte parter. Typisk vil man have nogle kontaktpersoner, fx en familie i det belastede boligkvarter, man gerne vil forbedre, et elevråd eller lignende. I selve udførelsen af kampagnen lægges stor vægt på at inddrage og mobilisere blandt de berørte parter.

EKSEMPLER PÅ KAMPAGNER DER ER LAVET AF VORES SØSTERPARTI I HOLLAND:

En for trafikeret gade: En gade, hvor bilerne kører hurtigt, mens borgerne ønsker et trygt sted, hvor børnene kan lege. SP arrangerede aktioner for bilfri gade, der ttalte grilfest i gaden, fjernelse af brosten og blomsterplantning etc.

Problemer med skral i byer: Et andet sted var der store problemer med skrald, der hobede sig op og flød. SP arrangerede en indsamling hvert halve år – en stadig tilbagevendende begivenhed. Samtidig formidlede de også en dialog mellem kommunen om løsninger.

Boligproblemer: I mange boligkomplekser var der stor utilfredshed med boligens standard. Hul i taget mv. Er det en sag for et socialistisk parti. Ja i høj grad, for det er jo netop den lille mand mod kapitalisten, der ikke vil investere i ordentlige forhold, men blot kræver penge ind. Boligpolitik er en stor del af SP´s kampagner, hvor opgange organiseres i protest.

Hollandske MYG: En skræmmende sag er fænomenet myg, som Root kæmper imod. Det er nogle kasser, der i en radius af 20 m udsender en hyletone på en frekvens kun unge under 25 kan høre. Myggene sættes op på gader og stræder, og før protesterne var det også tilladt for private at sætte dem op, men det er stadig tilladt for offentlige institutioner for at holde de unge væk. Man vil ikke have ballade, hærværk og andet, men der er ikke undersøgt de helbredsmæssige konsekvenser og det er dyb chikanerende. Underligt nok arrangerer Root dog ingen national kampagne imod det. Selv sager som denne, der er relevant over hele Holland, tages op fra by til by.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s