LOKALE KAMPAGNER

Herunder kan du læse hvorfor SFU laver lokalforandrende kampagner.

Hvorfor prioriterer SF Ungdom lokale kampagner og projekter  så højt?
Vi vil være dem, der omsætter unges frustrationer i dagligdagen til politisk aktivitet. Vi vil give ungdommens utilfredshed en stemme!
Når den lokale busrute bliver nedlagt, så det bliver svært at komme i skole eller på arbejde, vil vi være dem, der organiserer protesterne og fremlægger alternativerne.
Og når rødder laver ballade i nattelivet eller chikanerer lokalsamfundets minoriteter, så er det os, der arrangerer et fakkeloptog og omsætter frygt til politisk handling.

Vi forsøger at engagere lokale borgere i projekter og kampagner, der gør deres nærområde lidt bedre. Det kan nemlig lade sig gøre at skabe forandringer, hvis vi samarbejder! Vi kan finde på at tage problemer op for at få lokale politikere til at høre på de unges problemer og lytte til vores forslag til, hvad man kan gøre bedre.

For eksempel lavede SFU’erne på Fyn en stor underskriftindsamling imod busnedskæringer, der fik stor opbakning. Flere busruter på Fyn skulle nemlig fjernes og flere elever på Nordfyns Gymnasium kunne ikke længere komme i skole.
Alle underskrifterne blev afleveret på Christiansborg, og bussen til Nordfyns Gymnasium kører stadig i dag.

Vi kan også finde på selv at starte projekter, der styrker fællesskabet og det lokale samfundsengagement.
For eksempel forsøger SFU-Roskilde at starte en lektiecafé på en lokal folkeskole. Flere børn sakker nemlig bagud i skolen, fordi deres forældre ikke kan hjælpe dem med deres lektier. På den måde hjælper vi både skoleeleverne og sætter fokus på, at alle skal have lige muligheder.

Har du fået mod på, at lave en lokal kampagne, så klik her.

SF Ungdom er i høj grad blevet inspireret af vores søsterparti SP og deres ungdomsparti ROOD i Holland til at lave lokale kampagner. Læs mere om dem her.

Et svar til LOKALE KAMPAGNER

  1. Thomas Korsgaard siger:

    SFU Skive har netop opstartet et ungdomsråd i Skive. En vild succes, og nu er der blevet sat 50.000 kroner af til ungdomsrådet hvert år, de næste fire år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s