Faglig efterårshøjskole

Et kursus på højt niveau sammen med vores venner fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og LO Ungdom. Afholdes på et af fagbevægelsens kursuscentre fra onsdag d. 20. til søndag d. 24. oktober.

Der er plads til 20 SFU’ere, og ansøgningsfristen er mandag d. 14. juni kl. 12:00. Du skal helst være medlem af et LO-forbund for at kunne deltage i kurset. Ansøgningsskemaet downloades her, og når du har udfyldt det skal det sendes til nina@sfu.dk.

Det forventes, at det bliver gratis at deltage i kurset.

Udpluk fra programmet:

 • Oplæg om Eliternes Triumf ved journalist og forfatter Lars Olsen (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • New Green Deal ved Emilie Turunen, medlem af Den Grønne Gruppe i Europaparlamentet for SF
 • Uddannelse er svaret – hvad er spørgsmålet? Ved Christine Antorini (endnu ikke endeligt bekræftet) og Nanna Westerby, uddannelsesordførere for hhv. Socialdemokraterne og SF
 • Kampagneworkshop ved kampagneleder Rasmus Meyer Frederiksen fra SF’s Christiansborg-sekretariat
 • Politisk kommunikation ved tidligere spindoktor for Anders Fogh Michael Kristiansen (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • The working poor ved Mattias Tesfaye – blogger, faglig konsulent hos 3F og medlem af landsledelsen i SF
 • Ungdomskrisen ved Ejnar Holst, politisk sekretær i LO
 • Skriftlig kommunikation og PR ved journalist Martin Justesen fra LO og tidligere Politiken (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • Fremtidens sociale medier
 • Frivillighed som ressource ved direktør Jens Jonatan Steen fra Cevea (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • Rollespil om ledelse og magt ved Kristoffer Lande Andersen
 • Ledelse – hvem, hvad, hvorfor ved Karin Bansci (næstformand for HK)
 • Foreningsdanmark 2.0 ved Martin Justesen, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • Following leaders or leading followers ved Jens Christiansen fra Advice (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • Politisk konflikthåndtering ved Valdemar Pustelnik, stand-upper og tidl. kampagnemedarbejder og organisationsmedarbejder hos Socialdemokraterne og DSU (endnu ikke endeligt bekræftet)
 • Den rådne banen – fremtidens udfordring for Udkants-Danmark
 • Projektledelse ved kampagnekonsulent Gunvor Holm Wibroe fra Socialdemokraterne

Der vil være en høj grad af valgfrihed på kurset, og du vil således langt fra kunne nå at deltage i alle ovenstående oplæg og workshops. På de fleste tidspunkter vil du have tre forskellige valgmuligheder.

Faglig Højskole – uddannelse af fremtidens talenter

Er du aktiv i et LO-forbund, DSU eller SFU og har du ambitioner om at drive det til noget?

LO Ungdom, DSU og SFU har I fællesskab lavet en ny uddannelse for dig, som har ambitioner om at gøre karriere i bevægelsen; uanset om det er som ansat eller valgt.

Faglig Højskole handler om ledelse og politik, fordi du som ansat eller valgt skal kunne lede, have begreb om begrebet magt og være politisk velfunderet både i forhold til indhold og strategi.

Faglig Højskole er bygget op omkring tre spor: ’Projektledelse’, ’Politisk ledelse’ og ’Politik’. Hvert spor består af forskellige workshops. Nogle workshops er praktiske, nogle er teoretiske. Nogle er på et bogligt højt niveau, nogle kræver stor erfaring. Nogle handler om holdninger og andre om viden. Der er med andre ord et godt tilbud til alle talenter!

Der er plads til 60 personer på  uddannelsen, så der bliver run på pladserne!

Tid: 20.-24. oktober 2010 –  i efterårsferien

Sted: Klinten, HK’s kursuscenter

Tilmelding

Hvordan bliver du tilmeldt?

Tjek ansøgningsskemaet her! Ansøgningsfristen er mandag d. 14. juni kl. 12:00 – send dit udfyldte skema til nina@sfu.dk.

Hvis du bliver optaget, skal du inden d. 1. september beslutte, hvordan du vil tilrettelægge din uddannelse og vælge de workshops du vil på, men det får du nærmere besked om i dit optagelsesbrev.

Hvad er ’Faglig Højskole’?

Faglig Højskole er LO-fagbevægelsen, SFU og DSU’s fælles lederuddannelse af vores unge aktive.

Målet er at spotte og udvikle vores talenter for at have kompetente og ambitiøse nøglepersoner, der har mod på at tage ledelsen, når der skal planlægges en demonstration, en 1. maj, en aktion eller bygges en lokal afdeling op fra bunden. Og selvfølgelig sikre os, at vi har et bredt felt af velegnede ansøgere til vores stillinger.

Tre spor

Faglig Højskole består af tre spor, som hver især består af en række workshops, der er tilrettelagt således, at den enkelte selv skal sammensætte sin egen uddannelse.

De tre spor er:

1. Praktisk ledelse
F.eks. ’Projektledelse’,  ’Fundraising’, ’Skriftlig kommunikation/PR’ og ’Sociale medier’

2. Politisk ledelse & teori
F.eks. ’Ledelse og magt’,  ’Anerkende ledelse’, ’Politisk konflikthåndtering’

3. Politik
F.eks. ’Fagbevægelsen og EU’,  ’Uddannelse er svaret – hvad er spørgsmålet?’, ’The working poor’ og ’New green deal’.

Senest d. 6. august kan du læse en kort beskrivelse af alle workshops samt lidt om underviseren. Allerede nu kan vi dog afsløre, at vi har fået nogle helt fantastisk dygtige undervisere til at komme; undervisere fra både organisationerne, det private erhvervsliv og universiteterne. Du kan altså være helt sikker på, at det bliver spændende, relevant og udviklende.

Dine forudsætninger

Du behøver dog ikke at være stærk til hverken at skrive eller læse. Nogle workshops er meget teoretiske, nogle meget praktiske, men alle er tilrettelagt med vægt på mundtlig formidling og inddragelse af deltagerne.

Fælles oplæg og sociale aktiviteter

Foruden de tre spor vil der hver dag være et fælles oplæg samt fælles social aktivitet, der har til formål at ryste os sammen på tværs af organisationer.

Praktisk

Transport: Der er forskellige ordninger for henholdsvis DSU, SFU og de enkelte forbund i forhold til transport refusion, hvorfor du skal kontakte din organisation eller forbund for at finde ud af, hvilke muligheder for refusion, der er for dig.

Imidlertid ligger Klinten en lille smule væk fra farbar vej, hvorfor LO Ungdom sørger for gratis bustransport fra Roskilde til Klinten onsdag og tilbage igen søndag. Du får besked om de præcise tidspunkter i optagelsesbrevet.

Kost og logi: Vi skal bo på Klinten, der er HK’s kursusejendom. Vi kan ikke garantere at du kommer til at bo på eneværelse, så – når du ved, at du er blevet optaget – må du meget gerne give besked til Michelle Messmann inden d. 1. oktober, hvis der er én som du gerne vil dele værelse med.

Der er buffet og derfor noget for enhver smag, men er du vegetar, spiser du ikke svinekød eller har du en allergi (der er svær at komme uden om) skal du give besked senest d. 1. oktober til Michelle Messmann.

Alkohol: Faglig Højskole er en seriøs uddannelse. Den er for dig, der er mere interesseret i at være fagligt aktiv og fagpolitisk end at være fuld og festlig!

Dermed ikke sagt, at der ikke bliver serveret øl og ikke blive holdt en stor sjov fest lørdag, men der er undervisning hver aften til kl. 21.00 (bortset fra lørdag). Baren lukker kl. 01.00 alle dage (bortset fra lørdag) og alle er friske og undervisningsparate præcis kl. 09.00.

Programmet

Faglig Højskole består af 3 spor med 7-8 workshops. Programmet er planlagt således, at man på tværs af de tre spor selv kan sammensætte sin uddannelse.

Senest d. 6. august bliver der lagt på en kort tekst om hver enkelt workshop samt om underviseren på hjemmesiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s