Sommerkampagne

Ungdomsarbejdsløsheden stiger i Danmark. Selvom der er 63.000 unge uden job gør regeringen ikke noget ved problemet! De tror at skattelettelser til de rige kan løse problemet, men i stedet er de nu nødt til at fyre endnu flere.

Den ’genopretningspakke’ de netop er kommet med hjælper heller ikke på noget. De vil halvere dagpengene og straffe de arbejdsløse der allerede er hårdest ramt af krisen endnu mere! Samtidig har AE-rådet lavet undersøgelser der viser at pakken vil skabe 27.000 flere arbejdsløse – se mere her.

Det vil vi i SF Ungdom ikke finde os i, derfor sætter vi nu problemet på dagsordenen. Vi vil investere i udvalgte vækstgrupper på arbejdsmarkedet og renovere offentlige bygninger og skabe job, vi vil ikke tabe en hel generation af unge på gulvet!

Læs SFU’s åbne brev til Lars Løkke om ungdomsarbejdsløshed.

Kampagnen løber fra juni til sommerferiens slutning og dig og din afdeling kan være med til at sætte arbejdsløsheden blandt unge på dagsordenen i jeres by.

:        Hold grillfest, tag på stranden eller i parken. Hyg med din afdeling og del flyers ud. Afhold sjove konkurrencer med fokus på ledigheden – find inspiration i vores aktivitetsguide.

:        Tag på festival med SFUs flyers og lir (frisbees og kondomer) og sæt fokus på ungdomsarbejdsløsheden. Bestil flyers her.

:        Skriv læserbreve til den lokale presse – find facts om ungdomsarbejdsløshed her, inspiration her og hjælp til skrivningen her i læserbrevsguiden.

:        Deltag i LOs jobpatrulje i juli og gør arbejdsmiljøet bedre for unge – skriv til Kristian Bruun på bruun@sfu.dk og find ud af hvor der køres jobpatrulje. Tag af sted med din afdeling!

HJÆLP ANDREAS

Andreas har været arbejdsløs siden efteråret, han leder konstant efter et job, men alle    steder han søger er der over 100 ansøgere så det er svært at komme gennem nåleøjet!

:        Hjælp Andreas med at komme i arbejde – kom med din bedste og sjoveste ide til et job. Skriv andreas + din ide og send til 1919 eller skriv den på facebook.

:        Følg med på facebook – og kom med dine egne ideer til hvordan Andreas og alle de andre unge arbejdsløse kommer i arbejde! Lav film med arbejdsideer og vind konkurrencen!

God kampagne og god sommer!

/SF Ungdom

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s