Aktion: “City-Make-Over”

Kan politikerne ikke selv tage sig sammen og gøre noget ved problemerne må vi gøre det selv!

Skal der skubbes gang i Danmark og skabes jobs og praktikpladser er der behov for offentlige investeringer.

Desværre er der sikkert en hel del som halter i jeres by og som burde have et løft!? Måske kender I til følgende problemer:

 1. Ingen cykelstier
 2. Nedslidte folkeskoler
 3. Iskolde bygninger
 4. Ingen solceller og isolering
 5. Dårlige bustider eller manglende busruter
 6. Ingen ungdomsboliger – sæt gang i det almene boligbyggeri

SF Har lavet en akut-plan til at sætte gang i væksten. Her er de forskellige punkter uddybet og der er gode idéer til hvad man kan gøre ved problemerne – også i jeres kommune. Klik her for at se planen.

Hermed følger en guide til hvordan I kan sætte offentlige investeringer på dagsorden. Og det er faktisk skide smart: Det vil gavne både beskæftigelsen, velfærden og klimaet! ;D

Husk altid at kontakte pressen. Send pressemeddelelse afsted, ring til dem eller kig forbi deres kontor.

Måske har I endda mulighed for at lave flere aktioner og køre en lokal “City-Make-Over”-kampagne.

De lokale SF’ere har måske også lyst til at være med. De kender sikkert også til forskellige problemer og løsninger i netop jeres by.

I kan også samarbejde med den lokale fagbevægelse fx. 3F og TræIndustriByg. Mange af deres medlemmer står uden job. Hold et møde og snak om fælles aktiviteter I kan lave, så vil I få endnu større opmærksomhed.

Tænk også I andre samarbejdspartnere. Fx. skolebestyrelser, forældreforeninger, miljøorganisationer, lokale foreninger, sundhedsorganisationer osv. osv. Har I en fælles sag så er det bare med at sætte noget i gang.

 

AKTIONSFORSLAG

Ingen cykelstier:

Vi vil have cykelstier! Vis hvordan ved at lave en selv

Vi vil have cykelstier! Vis hvordan ved at lave en selv

Har I meget trafikerede veje i jeres by, hvor der ikke er cykelstier? Måske en vej hvor børn og unge cykler til skole eller en landsby hvor der kun er et smalt bælte at cykle på når man skal ind til byen?

Mal derfor jeres egen cykelsti og vis at det ikke kan være så svært. Samtidig er det helt fornuftigt at få sat gang i projektet fordi det vil skabe jobs.

Husk at kontakte pressen – de vil helt sikkert også synes der er gode billeder i det.

I kan også kontakte de lokale folk som bor ved vejen for at høre om de vil være med til aktionen. Måske vil skolebstyrelsen også hvis det er en skolevej.

Det skal I bruge:

 • Papskabelon med en cykel og en stribe
 • Spraymaling
 • Evt. “Cykelsangen”, som kan spilles eller synges
 • Evt. banner. Fx med teksten: “Byg cykelstier nu! – Det vil også skabe arbejdspladser!”
 • Flyers til at dele ud til forbipasserende og evt. kaffe og kage. (Ring eller skriv til SFU, hvis vi skal trykke nogle for jer)

Nedslidte folkeskoler Sæt gang i renoveringen. Det vil også skabe arbejdspladser!

I mange byer er folkeskolerne ved at falde sammen. Hvad er mere logisk end at gå i gang med energirigtig renovering, som vil skabe arbejdspladser?

Er borgerne i tvivl om hvorgrumt det ser ud, kan I vise det. Besøg byens folkeskoler, tag billeder og få evt. pressen med. Udstil billederne på byens torv eller gågade. I kan også kontakte skolebetyrelserne for at høre om de kunne være interesserede i at lave en aktivitet i byen, som viser at der er behov for løsninger så børn og unge ikke bliver syge af skimmelsvamp eller træk. Lav evt. en opstilling i byen med et klamt toilet for at vise hvordan det ser ud.

I kan også opstille et “klasseværelse”. Sidde og fryse fordi vinduerne er utætte, lave papmache-svampe for at illustrere man bliver syg.

Man kan også stille sig foran en folkeskole hvor forholdene ikke er i top.  Lav en aktion om morgenen når forældrene kommer og afleverer deres børn. Er der problemer med indeklimaet på skolen kan I gå rundt i flyverdragter eller skitøj for at advare forældrene om at det bør deres børn også have på indenfor. Opstil papmache-svampe eller andet.

Før eller efter aktionen kan I kontakte skolebestyrelsen eller forældrergrupper for at høre om de vil være med til at fremsætte nogle løsningsforslag til hvordan det kan blive bedre.

Det skal I bruge:

 • Kamera
 • Printer
 • Evt. film og powerpoint, hvis I kan vise det indenfor: skole, bibliotek, indkøbscenter eller andet sted.
 • Evt. klamt toilet, gamle borde og stole og andre klasseværelses-ting.

 

Dårlige bustider eller manglende busruter

Der er skåret massivt ned på busruterne i Danmark. Flere busser vil gøre at det er nemmere at tage bussen og dermed spare bilen. Samtidig vil det hjælpe miljøet og det vil skabe buschauffør-jobs.

Se her hvordan man kan lave en sjov aktion for flere busser og bedre bustider:

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s