Skabeloner til debatindlæg om ligeløn

Har vi ligeløn i Danmark?

I 1976 trådte den danske lov om ligeløn i kraft, så det lette svar på det indledende spørgsmål må være ja. Men kigger man efter i statistikkerne, tjener kvinder faktisk 17,7 % mindre end mænd. Den første tanke kunne nu være, at kvinder generelt arbejder i job med kortere uddannelse og mindre personale- samt ledelsesansvar end mændene – for så ville lønforskellen jo være berettiget. Det er bare ikke her årsagen til lønforskellen skal findes. Derimod er den store lønforskel mellem mænd og kvinder et resultat af, at kvinder arbejder i typiske kvindejob med for eksempel omsorg og mennesker, mens mænd arbejder i typiske mandejob med for eksempel teknik og maskiner, som generelt lønnes højere på trods af behov for samme uddannelseslængde. Selvom det er 34 år siden, at loven om ligeløn trådte i kraft – er der stadig ikke ligeløn. Nu skal der politisk handling til for at sikre ligeløn i praksis og ikke kun på papiret!

Antal ord: 156.

 

Ligeløn lige nu!

Der er ikke ligeløn i Danmark, kvinder tjener således hele 17,7 % mindre end mænd. Det burde ikke være for meget at forlange ligeløn for lige arbejde mellem kønnene på det danske arbejdsmarked. Alligevel reagerer den borgerlige regering ikke på den skræmmende lønforskel. Ligestillingsminister Lykke Friis bruger al sin taletid på at snakke om behovet for flere kvinder i erhvervsbestyrelserne, jovist er der også hér et ligestillingsproblem, men sat op i mod at det store flertal af danske kvinder ikke får den løn, som de er værd – så er det ikke den rigtige prioritering for en regering. En ny rød regering vil sikre et overblik over lønforskellene mellem mænd og kvinder ved at genindføre kønsopdelte lønstatistikker, det er et nødvendigt grundlag for at arbejde mod ligeløn.

Antal ord: 126.

 

Er det fair, at mænd tjener mere i løn end kvinder?

Danske kvinder tjener 17,7 % mindre end danske mænd. En del af lønforskellen kan forsvares via forskelle i kvinder og mænds uddannelseslængde og ledelsesansvar, men det er langtfra hele baggrunden for lønforskellen mellem kønnene. I Danmark har vi et kønsopdelt arbejdsmarked med typiske kvindebrancher og typiske mandebrancher, som udgør en stor del af forklaringen på den ulige løn, men det er ikke en forklaring, der på nogen måde kan forsvare lønforskellen mellem kønnene. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvordan det kan være fair, at der skal være så stor forskel på indkomsten hos for eksempel svejsere og SOSU’ere, der henholdsvis er et typisk mandejob og et typisk kvindejob, selvom jobbene indebærer behov for samme uddannelseslængde. Jeg ville ønske, at vi havde en regering, som tog denne lønproblematik alvorligt. Jeg må desværre konstatere, at ligestillingsminister Lykke Friis hellere vil snakke om flere kvinder i erhvervsbestyrelserne, som rigtig nok også er vigtigt, men sammenlignet med behovet for ligeløn, der er et problem for mange flere kvinder, er det en fejl prioritering!

Antal ord: 171.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s