Krisekampagne: Stop Banditterne!

Politisk baggrund

Ungdommen betaler for krisen, mens bankerne og finansverdenen fortsat scorer kassen!

Vi er havnet i en grotesk situation. Unge over hele Europa kæmper som gale for at få fodfæste på et kriseramt europæisk arbejdsmarked, og tager lige nu skraldet fra den økonomiske krise. Samtidig scorer spekulanter fortsat store overskud, de selvsamme spekulanter der førte os ud i den nuværende krise. Det er deprimerende at være tilskuer til – for alt hvad, vores generation har gjort galt, er at være ung på det forkerte tidspunkt.

Lidt tørre facts: Mere end hver femte ung i EU er arbejdsløs. I Danmark er ungdomsledigheden fordoblet siden krisens start. Ungdomsarbejdsløshed har store omkostninger. Langtidsledighed, offentlig forsørgelse, depression, pres på samfundsøkonomien, usikkert arbejdsliv og social eksklusion er blot nogle af de negative konsekvenser. Det en katastrofe for den enkelte – og dyrt for samfundet.

Og mens unge forgæves forsøger at finde job, kan de samtidig læse om, hvordan bankerne indkasserer enorme overskud, deler millionlønninger ud til deres chefer –  og kæmper mod strammere regulering. Faktum er, at de danske og europæiske banker har modtaget milliarder af skattekroner. Det er de europæiske borgere, der har reddet finansverdenen.

Vores mærkesager

Finanssektorens hykleri må have en ende. Vores krav er enkle: Kriseløsningerne må være retfærdige! De bredeste skuldre må bære det tungeste læs. Dem, som har ført os ind i krisen, og som har tjent penge på det gennem gælds- og spekulationsdrevet modeller, må også betale for at få os på rette spor.

Konkret er der brug for:

:       Indførelse af en skat på finansielle transaktioner i EU

:       Europæisk jobpagt med en ungdomsgaranti – europagten løser ikke problemet

Hertil kommer øget regulering af finansverdenen, bekæmpelse af skatteunddragelse, fokus på social balance i de reformer, der gennemføres, samt bekæmpelse af millionærernes skattely og bankernes privilegier. Sådan kan vi få råd til jobskabelse og uddannelse for unge.

Vores mål

Vores mål med kampagne er, at:

:       Mobilisere og være talerør for de mange unge, der er ramt af krisen

:       Konkret skabe et politisk pres for en jobpagt og en finasskat i EU.

:       Vise at vejen ud af krisen er et politisk valg

Kunne du tænke dig at blive en del af kampagnen?

– Skriv til maria@sfu.dk eller bestil materialer her.

Baggrund om den økonomiske krise

Du kan downloade SFU’s søsterpartis (SU) baggrundshæfte her, der giver et godt indblik i årsagerne til den økonomiske krise, og de konsekvenser, som krisen har medført.

Aktionsideer.

De onde banker/Omvendt bankrøveri : Tidligere røvede folk bankerne, nu røver bankerne dig! En folk SFU’ere klæder sig ud som bankmænd og/eller banker(lavet af papkasser) med banditmasker for øjene og render rundt med store pengesækker.

Danske banditter: Tage tyvemasker på og gå rundt og snakke med folk. Det er vigtigt at få kommunikeret budskabet klart. Tag et sort banner med der sætter fokus på at danske bank også skal betale for krisen.

Kom til konference: Ungdommens svar på krisen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s