Nationale aktionsdage i valgkampen

I løbet af valgkampen gennemføres tre nationale aktionsdage: Torsdag d. 29. oktober om folkeskolen, torsdag d. 5. november om ældreplejen og torsdag d. 12. november om sikre cykelveje.

Det er en god idé at forsøge at få den lokale presse til at dække det, når I laver aktioner. Læs mere om, hvordan man får det til at ske, på side 22 i valgkampskataloget.

 

12. november: Vi laver vores egen cykelsti

De af jer, der deltog i Septembertræffet sidste år, kender allerede denne aktion. Den går ud på, at man udvælger sig en vej, hvor cykelsti-forholdene er for dårlige/farlige. Herefter maler man sin egen cykelsti med spraymaling. Det kan være en god idé at lave en skabelon, hvor man klipper en cykel ud, inden man begynder at spraye, så det bliver den samme hver gang. I forbindelse med denne aktion er det vigtigt at opreklamere det i den lokale presse.

Download udkast til pressemeddelelse her. Udkastet skal naturligvis tilpasses din by, og du kan ændre lige så tosset i det inden du sender det til dine lokalmedier.

 

5. november: Ældreplejens forhindringsløb

Besparelser og nedskæringer har ødelagt kvaliteten i ældreplejen. Flere og flere ansatte bukker under for presset og må sygemelde sig eller søge væk fra den offentlige ældrepleje.

En af årsagerne er, at der i dag er afsat alt for lidt til hver ældre. På kort tid skal personen både nå at have mad, hjælp til indkøb, rengøring, hygiejne og meget andet.

Med denne aktion vil vi forsøge at give folk på gaden en oplevelse af, hvor hårdt presset de ansatte i ældreplejen er. Dette gøres ved at opstille en forhindringsbane, hvor en SFU’er klædt ud som en gammel dame/mand skal passes, og så fx et stykke gulv, som skal vaskes eller lignende. Pasning af den ældre kan blandt andet omfatte madning, vaskning og samtale. En anden aktivist klæder sig ud som hjemmeplejer, og skal nu se, om han/hun kan gennemfører banen på den tid der er til rådighed. En tredje aktivist går rundt med stopur, og tager tid. Vi skal prøve at aktivere folk på gaden til at tage forhindringsbanen. Det er enten den ældre, eller personen med stopur, der skal dirigere deltageren og sætte ham/hende i gang med nye opgaver.

Hvor mange rekvisitter I vælger at have med afhænger naturligvis af hvad i kan skaffe.

Download udkast til pressemeddelelse her! Udkastet skal naturligvis tilpasses din by, og du kan ændre lige så tosset i det inden du sender det til dine lokalmedier.

 

29. oktober: SFU afspærrer folkeskoler

Mange skoler er meget nedslidte og undervisningsmiljøet er enkelte steder så dårligt, at man simpelthen ikke burde undervise på skolerne. For at sætte fokus på den problemstilling laver I en symbolsk blokade af en lokal folkeskole.

Aktionen går ud på, at I samles ved en gammel skole i jeres kommune. Gerne den skole, hvor der er flest der kommer forbi. Her lukker I for adgang til skolen ved at spærre en indgang af og samtidig bære masker for at signalere, at der er et dårligt undervisningsmiljø derinde og de fysiske rammer er sundhedsskadelige. I skal naturligvis ikke genere undervisningen unødigt – vi blokerer symbolsk, dvs. ikke for at holde folk ude, men for at skabe opmærksomhed om problemet.

Afspærringsbåndet og maskerne er med til at skabe opmærksomheden og det er så jeres rolle at gå rundt med materialer til alle der kommer forbi.

Download udkast til pressemeddelelse her. Udkastet skal naturligvis tilpasses din by, og du kan ændre lige så tosset i det inden du sender det til dine lokalmedier.

2 svar til Nationale aktionsdage i valgkampen

  1. Pingback: SFU afspærrer gamle folkeskoler « SFUnet

  2. Pingback: Tilmeld jer valgkampens sidste aktionsdag « SFUnet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s