KLIMA AKTIONER

JULEMANDEN ER HJEMLØS

Som følge af at indlandsisen smelter, er julemanden blevet hjemløs.
Dette er hovedtemaet i aktionen – som kan laves på mange forskellige måder: Gå udklædt som julemænd eller julenisser rundt i byen med skilte som ”Søger bolig” og ”Hjemløs”, lav bannere som ”Hvor skal julemanden bo?”. Hvis en går rundt som julemand, kan resten af afdelingen dele flyers ud der forklarer aktionen.

I skal bruge: Julemandskostume, nissehuer, skilte, flyers der forklarer aktionen.

Se  flyer som inspiration

JUL I ÅR 2100

I denne aktion blandes julehygge med sommerferiestemning! Klæd jer ud i strand- og sommertøj, tag nissehuer på, spil julemusik og læg jer i strandstole på gågaden. Se hvordan Århus gjorde det
Det skal du bruge: Sommer- og badetøj, strandting og strandstole,
nissehuer, evt. julemusik på medbragt afspiller.

RISMARKER

I denne aktion gøres villaejere opmærksomme på en af konsekvenserne ved klimaforandringerne, hvis vi ikke gør noget. Konceptet er at uddele små breve med ris og en vejledning til hvordan ris dyrkes i urtehaven. Dette
kan gøres enten på gågaden eller som husstandsomdeling (husk her også at sende et eksemplar til pressen). Ris dyrkes som alle ved på oversvømmede marker, og essensen er derfor at haveejerne på klimaforandringerne bliver nødt til at dyrke ris, hvis de vil dyrke noget i deres have.

Det i skal bruge:
Almindelige ris, meget kort tekst om hvordan man dyrker ris (minimum at de skal være dækkede af vand) og lidt om at SFU kæmper mod klimaforandringerne. Dette kan være på bagsiden af brevet med riskornene. Samt små breve fx foldet og klipset a5-ark, herved kan i printe direkte på brevene/arkene.

Deler I ud på gågaden er det godt at lave et banner ”Blev klar til fremtidens urtehave – dyrk ris”

Derudover er der også mange muligheder for at lave statiske markeringer, som kan være en del af bybilledet i et par timer eller dage, uden der behøves at stå personer ved det. I kan lave jeres egen rismark på gågaden.

Et svar til KLIMA AKTIONER

  1. Pingback: Aktionsidéer til klimakampagnen «

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s