Green New Deal – SF Ungdoms klimaløsninger

De borgerlige har reduceret klimadebatten til et spørgsmål om at vi skal bruge sparepærer, spise færre koteletter og tage kortere bade. Men det er ikke nok til at løse klimaudfordringerne. SF Ungdom kræver, at politikerne i stedet for kun at tale om individuelle adfærdsændringer skal gå forrest og skabe fælles løsninger på fælles problemer.

Læs SF Ungdoms landsformand Pelle Dams klumme om “klimakvalmen” her.

Samtidig gør regeringen intet ved den stigende arbejdsløshed. De mener faktisk, at en periode med høj ledighed er godt for økonomien oven på krisen, og vil derfor ikke hjælpe de mange, der nu bliver fyret fra deres arbejdsplads.

SF Ungdom vil koble klimakrisen og den økonomiske krise og løse dem begge med ét smæk. Vi kan løse både den grønne og den økonomiske krise ved at investere i grønne jobs, men der skal politisk handling til!

Green New Deal

Koblingen mellem klimakrisen og den økonomiske krise kalder vi for “Green New Deal”.

“The New Deal” var amerikanernes løsning på den økonomiske krise, verden oplevede i 1930’erne. “The New Deal” gik ud på at staten investerede massivt i offentlige investeringer for at få gang i økonomien.

Den strategi vil vi gerne gentage i Danmark og for den sags skyld i forbindelse med den nuværende økonomiske krise. Men denne gang har vi samtidig en klimaudfordring at tænke på, og derfor skal de offentlige investeringer ikke bare være massive – de skal også være grønne!

Hvad betyder det så?

Lidt mere konkret vil vi for eksempel bruge penge på at renovere offentlige bygninger såsom landets mange folkeskoler. Det vil skabe jobs til mange håndværkere, der lige nu går arbejdsløse på grund af krisen, og samtidig vil det være utrolig godt for klimaet fordi mange offentlige bygninger er enormt dårligt isolerede hvorfor der går masser af varme til spilde. Endelig ville investeringerne i folkeskolen selvfølgelig også forbedre vores velfærd, fordi vi fik nogle mere moderne skoler – og det kunne vi jo godt bruge.

Hvor skal pengene så komme fra, vil nogen spørge. Men flere Nobelpris-tagende økonomer er faktisk enige om, at det på sigt vil være billigere at handle nu end ikke at gøre noget. Får vi skabt mange nye job vil en masse mennesker nemlig betale skat i stedet for at modtage understøttelse, og det er en god forretning for staten.

Samtidig mener vi, at det er en fejl af den borgerlige regering at ødsle statens overskud væk på ufinansierede skattelettelser. De mange milliarder kroner de har brændt af på skattelettelser til de rigeste ville vi hellere have brugt på at hjælpe klimaet og skabe arbejdspladser til de arbejdsløse.

Hvis du har spørgsmål til vores politik er du meget velkommen til at kontakte SF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mail pelle@sfu.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s