Oplægsholder katalog

Oplægsholder katalog – Klassekamp i 2008

Under dette punkt kan i finde forskellige spændende oplæg som man enten selv kan holde i afdelingen, eller som man kan få ud. Hvis i skal have et oplæg ud skal i sende en mail til sissemarie@sfu.dk.

Klassekamp I 2008

I ethvert samfund historien igennem har der været en opdeling mellem de herskende og de beherskede. Med dette menes der en opdeling af samfundet i dem der har kontrollen med den samfundsmæssige udvikling, fordeling af goder og dem der er underlagt denne magt. KLASSEKAMP I 2008 er et ideologisk oplæg som gennemgår hvad klassekamp er ud fra marxsistiske principper, og hvorfor klassekampen stadig er relevant i dag.

Oplægsholdere:

alle KPére i landet ( oplægget kan findes på SFUnet)

Find oplægget her

Enhed i arbejderbevægelsen – det handler om magt!

Når man vil forandre verden, er det langt fra nok at have korrekte ideer om hvordan verden bør se ud. Først og fremmest må man bekymre sig om hvordan man overhovedet ændrer på tingene. Det handler først og fremmest om at vinde magt. Oplægget handler om hvordan vi forandre verden og hvorfor at alliancen men arbejderbevægelsen er så vigtig for at vinde magten.

Oplægsholdere:

alle KPére i landet ( oplægget kan findes på SFUnet)

Find oplægget her

Introducerende oplæg til KLASSEKAMP I 2008

Hvad vi klassekamp i 2008 sige og hvad kan man lave af aktiviteter i afdelingen? Oplægget gennemgår kort hvad kampagnens politiske baggrund og budskaber er, og lægger op til debat i afdelingen af hvad man kan lave af aktiviteter.

Oplægsholdere:

alle KPére i landet ( oplægget kan findes på SFUnet)

Find oplægget her

Drømmenes bevægelser – parti og bevægelse

Oplægget handler om forholdet mellem de politiske partier på venstrefløjen og de faglige organisationer. Der ses nærmere på, hvordan parti og bevægelse historisk har gået hånd i hånd i kampen for forbedringer i almindelige menneskers livsvilkår. Desuden diskuteres udviklingen i forholdet mellem parti og bevægelse hen imod en stadig større ideologisk adskillelse – og der gives bud på hvordan denne adskillelse kan modarbejdes. Afslutningsvis åbnes der op for en diskussion af, hvad SF Ungdoms rolle kunne være i det faglige ungdomsarbejde.

Oplægsholder:

Fagligkonsulent, Emilie Turunen

OK2008 – kampen om lønnen

Oplægget indleder med en kort introduktion til det danske aftalesystem samt til overenskomsternes og strejkerettens betydning. Der ses nærmere på OK2008: Hvad er hovedkravene fra parterne? Hvor går konfliktlinjerne? Og hvilken rolle spiller regeringen i forhold til lønspørgsmålet? Hvad er scenarierne for forårets konflikter? Og hvilken rolle spiller SF Ungdom i denne forbindelse?

Oplægsholder:

Fagligkonsulent, Emilie Turunen

Overenskomst ABC

Oplægget er en gennemgang af hvad en overenskomst er, hvordan den bliver til, hvilken historiske baggrund der ligger til grund for at vi har overenskomsterne og hvilken betydning en overenskomstkonflikt har i år 2008.

Oplægsholdere:

Medlemmer af kampagnegruppen, forretningsudvalget og den faglige konsulent

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s