Klassekamp anno 2008

Klassekamp anno 2008

Af Andreas Albertsen, Landsledelsesmedlem i SF Ungdom og stud.scient.pol. ved Aarhus Universitet

Dette forår kan der virkelig komme tryk på kedlerne i det danske samfund. De offentlige ansatte forhandler løn og arbejdsforhold i forårets overenskomstforhandlinger, og især spørgsmålet om størrelsen på lønstigningerne har været kilde til stor debat.

Efter mange år med lønefterslæb i forhold til de privatansatte, og med en dansk økonomi der kører i et meget højt gear, er der skabt store forventninger blandt de offentlige ansatte om, at det nu er deres tur til at få del i de seneste års opsving. For mens direktører, aktionærer og mange andre i samfundet har skovlet ind, har de offentligt ansatte tålmodigt måtte vente til dette forår, nu mener de, at det er deres tur.

Når offentlige ansatte forhandler løn, er det en særlig situation der også indirekte berører de, der ikke er offentligt ansatte. Det er klart at en højere løn til de offentlige ansatte, vil øge de offentlige udgifter til løn. Der er dog flere grunde til, at de offentlige ansattes løn og arbejdsvilkår berører os alle.

Velfærdsstatens kernetropper

De offentlige ansatte spiller en stor rolle i vores samfund. De underviser og passer vores børn, passer vores gamle og hjælper os når vi bliver syge. Hvordan vi som samfund vælger at behandle disse velfærdens kernetropper, kommer blandt andet til udtryk i overenskomstforhandlinger. Det er her vi kan vælge at belønne deres indsats, der gør hverdagen lettere for os alle sammen. Overenskomstforhandlinger er således et spørgsmål om at belønne velfærdsstatens kernetropper.

Rekrutteringsproblemet – et samfundsmæssigt valg

Bestemte jobs i den offentlige sektor har meget lav anseelse i samfundet, og har svært ved at tiltrække arbejdskraft. Lønniveau og arbejdsforhold, har stor betydning for hvilken status forskellige jobs har i samfundet. Hvis vi indretter vores samfund således, at et job i plejesektoren, der kræver 2 års uddannelse, er markant ringere lønnet, end et job på den lokale fiskefabrik der ikke kræver nogen uddannelse – så vil flere vælge fiskene frem for de ældre. Det har konsekvenser for hvorledes vi kan indrette vores samfund, og i sidste ende for hvilken service der kan leveres til de ældre. Om vi ønsker dette rekrutteringsproblem, og om vi ønsker den fortsatte lave anseelse til mange vigtige job i samfundet, er et valg der træffes i forbindelse med overenskomstforhandlinger.

En stærk offentlig sektor og velfærd til alle

Når vi støtter de offentlige ansattes krav om højere løn, er det ikke kun udfra et ønske om at gøre det lettere for dem at få pengene til at slå til sidst på måneden. Vi gør det fordi vi ønsker er stærk offentlig sektor. En sektor med tillid til sine medarbejdere, og hvor det ikke er pengepungen der afgør hvem der må få velfærd. En stærk offentlig sektor er derfor et middel i kampen for velfærd til alle og for et mere lige og retfærdigt samfund.

En strejke er intet uden opbakning

Hvis de offentlige ansatte ikke får opfyldt deres krav til højere løn, er det sandsynligt at vi får et Danmark med (næsten) lukkede hospitaler, ældre der ikke bliver passet og børn og unge der ikke modtager undervisning. En sådan strejke kan ikke blive succesfuld, hvis den opfattes som irriterende eller unødvendigt – dette billede må og skal punkteres i samfundsdebatten, på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Kravet om højere løn er fuldt berettiget, og bør ikke kun få opbakning fra de der kan mærke det på bankbogen. Det bør også møde opbakning fra alle, der har glæde af de offentlige ansattes indsats til hverdag og fra alle der ønsker god og gratis velfærd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s