Invester i uddannelse!

INVESTER I UDDANNELSE.

Frem til valget udskrives fører SFU uddannelseskampagne. Vi skal besøge så mange uddannelsessteder som overhovedet muligt rundt omkring i Danmark. Det politiske fokus bliver vores bud på uddannelsespolitik, at investere i uddannelse fremfor at skære ned.

: SFU vil at alle unge skal have lige muligheder for at tage en uddannelse!

Siden VKO i 2001 kom til magten er antallet af unge som gennemfører en ungdomsuddannelse faldet. Det er på trods af, at regeringen i 10 år har lovet ”uddannelse i verdensklasse” samt fastsat en målsætning om at 95% af en ungdomsårgang, i 2015, skal have gennemført en ungdomsuddannelse.

På de videregående uddannelser ser man stadig større hold, færre undervisningstimer, mangel på vejledning og en enorm mangel på studieboliger.

På ungdomsuddannelserne er klassestørrelserne også stigende, der er flere og flere lærefri timer og der er mangel på transportmuligheder til og fra uddannelserne, som er til at betale.

Folkeskolerne er nedslidte og der er for få ressourcer til undervisningen – hvilket gør at den enkelte elev lades i stikken.

På erhvervsuddannelserne står 9344 elever pt. uden en læreplads, og kan derfor ikke færdiggøre deres uddannelse. Skolepraktikordningen er blevet forringet og det sociale miljø på erhvervsskolerne er helt i bund. rvisning. oliger og holdene på dnseninget e deres uddannelse. er.   vejledning og s til sin undervisning. oliger og holdene på d

Nu vil regeringen og Per Ørum Jensen så skære 1. mia. i SU’en, det er helt hul i hovedet.

: DET HER SKAL VI FOKUSERE PÅ UNDER KAMPAGNEN:

 • Besøge uddannelsessteder i hele Danmark. Vi skal besøge så mange uddannelsessteder som overhovedet muligt og få så mange som muligt med i kampen frem mod valget. Derfor skal man også fokusere på at få sympatisører, sign-ups og lignende til at blive en del af kampagnen fremadrettet. Her finder du en GUIDE TIL SKOLEBESØG og en Guide til besøg på erhvervsskoler.
 • Afholde kick off møder / opsamlingsmøder. De aktivister som bliver en del af kampagnen undervejs skal kunne sættes i gang med noget konkret og der skal planlægges hvordan kampagnen bliver spredt bedst muligt på uddannelsessteder frem til folketingsvalget. Vi opfordrer alle afdelinger og særligt bastionerne til at afholde telefonbanker, hvor I ringer alle medlemmer op og inviterer dem med. Tjek guiden ud her
 •  Afholde ”din by in red” – arrangementer, enten som en koncert, en fest, en grill aften eller lignende som samler aktive og sympatisører i et konkret projekt og skaber gejst indtil valget. Guide til koncerter og caféaftener.

–     Herudover opfordrer vi jer til at afholde løbende aktivitetsaftener/intromøder som kan aktivere de, der ønsker at give en hånd med i kampagnen.

: I SF Ungdom tror vi på en anden vej.

Vi tror på at uddannelse er grundstenen i vores samfund – alle taber, hvis ungdommen tabes på gulvet. Derfor vil vi stå fast på at uddannelse skal være en rettighed for alle og ikke være afhængig af den enkeltes baggrund eller størrelsen på ens pengepung.

: SF Ungdom siger derfor;

 • Loft over klassestørrelsen på max 28 på ungdomsuddannelserne.
 • Billigere bus og tog til uddannelsesstederne.
 • Mere undervisning og mindre hold på de videregående uddannelser.
 • Flere studieboliger som er til at betale.
 • Loft over klassestørrelsen på max. 24 i folkeskolen.
 •  Genindførelse af gruppeeksamen.

: RESPEKT for erhvervsskolerne!

 •  Lærepladsgaranti.
 • Kvalitet i skolepraktik.
 •  Godt socialt miljø på erhvervsskolerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s