SKOLEBESØG MED GENERATION UTRYG

INTRO: FORMÅL MED SKOLEBESØG

Formålet med vores skolebesøg er både at udbrede kendskabet til SFU, vores kampagne og vores politiske budskab, men vigtigst skal de fungere som redskab til at få flere med i SFU og vores aktiviteter.

Det mest effektive redskab hertil, er at få folk til at give os deres kontaktoplysninger. De kontaktes derefter pr. telefon og mail, hvor de hører mere om vores kampagne og opfordres til at støtte op om SFU. Indsamling af kontaktoplysninger forgår lettest vha. en sign-up-liste.

Vi har også lavet en intromødeseddel, man kan bruge til at skrive folk op specifikt til jeres næste intromøde – det er ret godt, hvis man vil være sikker på at samle op på dem, der viser interesse herfor.

På vores skolebesøg gælder mantraet kvalitet fremfor kvantitet. Vi vil hellere have 5 sign-ups, som virkelig er interesserede i kampagnen og har lyst til at være med, end at få smidt 400 flyers på alle bordene i kantinen. Brug derfor god tid med dem, du oplever viser interesse – og opfordr dem direkte til at melde sig ind, hvis chancen byder sig. Hav derfor også vores profilflyer med indmeldelsesblanket ved hånden.

ANKOMST: NÅR DU KOMMER TIL SKOLEN

Gå altid efter kantinen, fællesområder og uden for skolen, hvor alle rygere nu står.
Vælg spisepausen, så du har god tid til at nå rundt. Har du hele dagen, så brug både formiddagspausen, spisepausen og eftermiddagspausen – så er det effektivt!

Kommer du uden for pausetiden? Eller kender du ikke skolen? Tag fat i en enkel person du møder, og spørg vedkommende, hvornår folk har pause, og hvor folk plejer at opholde sig – folk plejer at være søde til at hjælpe!

INDLEDENDE SÆTNING: KOM I KONTAKT MED FOLK

 • Hej, må jeg forstyrre dig/jer et øjeblik?
 • Jeg hedder X, og jeg kommer fra SFU. Vi laver en kampagne for tiden, der hedder ”Generation Utryg”. Må jeg fortæller jer lidt om den?

 

UDDYB: FANG FOLKS OPMÆRKSOMHED

Tag dig god tid, snak langsomt og tydeligt. Kombiner selv nedenstående talestreger:

Vers. 1

 • Med kampagnen sætter vi fokus på, at flere og flere unge rammes psykiske lidelser. Tusindvis af unge er på lykkepiller og alt for mange lider af stress eller depressioner. Kravene til at præstere er høje på alle fronter, og for mange går det ud over selvværdet, og de vender kritikken indad. I oplever sikkert selv, at der er et stort pres på jer i forhold til at skulle præstere på jeres uddannelse?

– Her vil folk ofte byde ind med deres egne historier eller holdninger – du kan bakke dem op i deres oplevelser ved at fortælle om dine eller gå ind i en debat, hvis de starter den… Ellers er det oplagt at spørge: Har du selv oplevet, at det kan være svært at leve op til dine egne eller andres forventninger til dig? ELLER: Kender du nogen, som er ramt af en psykisk lidelse? (understeg evt., at de ikke behøver at nævne navne).

 

Vers. 2

 • Vi er en gruppe unge fra SFU og Yngresagen, som er gået sammen i projektet Generation Utryg for at sætte fokus på psykiske lidelser blandt unge.

Vi synes, det er forkert, at det er et tabubelagt emne, som ingen rigtig tør snakke om. Specielt når antallet af unge, der tager lykkepiller og lider af psykiske lidelser, aldrig har været højere.

 

Der er generelt et stort pres på os som unge. Både for hvordan vi præsterer på vores uddannelse, hvordan vi ser ud, og hvad vi vil med vores liv. Oplever I, at forventningerne fra jer selv og andre er høje?

 

Folk vil typisk fortælle lidt om, hvordan de oplever forskellige forventninger, som de skal leve op til.

Kom gerne ind på,  at det er et samfundsproblem, at de føler kravene er for høje. Arbejdsløshed, praktikpladsmangel, karakterer osv. gør, at vi er hinandens konkurrenter. Vi vil fællesskab som løsning.

POINT OF NO RETURN: FÅ FOLK MED

At overbevise folk om, at de skal give os deres kontaktoplysninger, er noget af det vigtigste ved hele skolebesøget. Det er ikke altid lige let, men prøv dig frem med forskellige metoder – øvelse gør mester.

 

/ SIGN UP:

 

 • Jeg har taget sådan en liste med her, som I kan skrive jer på, hvis I har lyst til at høre lidt mere om Generation Utryg og SFU. I skal i øvrigt ikke være nervøse for at blive tilmeldt alt muligt. Vi er her frivilligt, så vi sender jer bare en mail og giver jer et kald – mere er det ikke. 

  (Læg vægt på at lyde ærlig og overbevisende – det er en stor tillid, folk viser dig, når de giver dig deres oplysninger. Og husk: Du siger ikke dette for at manipulere med folk, du siger det, fordi det er sandheden – vi spammer ikke folk, og hvis en sign-up ikke er interesseret, kontakter vi dem ikke igen.) 

 • Vi er en gruppe unge her i [indsæt din by], der kæmper for forandring sammen. Vi holder møder, diskuterer politik, går på gaden, lave sjove happenings, tager til demonstrationer og meget mere. Hvis du/I kunne være interesserede i at høre lidt mere, eller dukke op til vores næste aktivitet, så skriv jeres kontaktoplysninger her, så kontakter jeg jer.
  (Husk kun at sige, at det er dig, der kontakter dem, hvis det er rigtigt. Det kan virke underligt, hvis de regner med at blive ringet op af dig, men i stedet bliver ringet op af en inde fra landskontoret, der ikke ved, hvad du har snakket med dem om.) 
 • Spørg folk ærligt: Hvad synes I om kampagnen? Hvis du synes, folk er positive, så opfordr dem til at signe up, så kan de høre mere.

 

Et godt tip: Skriv gerne nogle navne på jeres sign-up-liste inden i tager afsted. En helt blank sign-up-liste ser mere skræmmende ud end en, andre også har skrevet sig på.

 

/ INTROMØDE:

 

 • Vi er en gruppe unge her i byen, som mødes og diskuterer, hvordan vi kan starte kampagnen op her i byen. Det gør vi på xx (dag). Jeg tænkte på, om I ikke vil med til det møde? Det foregår henne på xx (sted). Her kan I også høre mere om SFU og vores politik, og hvorfor vi laver den her kampagne.

I kan skrive jeres navn og mail/tlf. nummer denne liste, så kan I høre mere om mødet.

 

 

/ INDMELDELSE:

(Vurder om folk er interesseret)

 

 • Hvis ”ja”: Det koster kun 75 kr. om året at støtte vores arbejde for, at færre unge rammes af psykiske lidelser. Kunne I have lyst til at støtte den vej igennem? Jeg har nemlig sådan en medlemsblanket med her, hvor I kan skrive jeres oplysninger, og så kontakter jeg jer for at få det endeligt på plads. 
 • Hvis ”Nej, ikke rigtig”: Jeg har den her folder (vores profilflyer), som fortæller lidt mere om SFU’s arbejde, og hvad vi står for. Her kan I læse om vores politiske mærkesager. Vil I ikke tjekke den ud? I kan også læse vores medlemsblad Aktivisten, som fortæller lidt mere om, hvem vi er, og hvad vi laver.


Hvis I har lyst, kan I så melde jer ind og støtte op via den blanket, der er på bagsiden.

 

AFSLUT: FOLK SKAL HUSKE DIG FOR NOGET POSITIVT

 • Tusind tak for jeres tid og fortsat god dag!
 • Til folk, der virker meget interesserede: Jeg har lidt flere flyers her, som I måske kunne tage med og dele ud til jeres klassekammerater?

…afslut så det giver mening ift. den samtale, I har haft.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s