DEBATCAFÈ: GENERATION UTRYG?

Som et led i den lokale del af kampagnen Generation Utryg, forslår vi, at man kan lave et lokalt debatarrangement. For at lave noget andet end en klassisk paneldebat på et medborgerhus, hvor det er de samme politiske aktive, som der altid kommer, forslår vi, at man gør det til en debatcafé.

 

HVOR?

For at skabe nogle hyggelige rammer for arrangementet og samtidig tiltrække nogle flere unge end blot byens politiske aktive, kan I holde arrangementet på en lokale café. Kontakt den café, I ønsker at holde arrangementet på og spørg, om de ikke kunne være interesserede i at huse en debataften. Caféen får både mange kunder ved at folk kommer til arrangementet, og samtidig bliver den promoveret i opreklameringen.

Hvis det ikke er muligt at få et samarbejde med en café op at stå, kan I sagtens holde det på egne lokaler, det lokale ungdomshus, eller hvor I ellers plejer at holde møder.

 

DEBATØRERNE

I forbindelse med Generation Utryg har SFU startet et debatsamarbejde med VU. Det vil derfor være oplagt at invitere en lokal VU’er til at debatere med en af jeres egne aktive. Emnet vil naturligt blive Generation Utryg og herunder det stigende antal unge med psykiske lidelser, lykkepiller, pres og forventninger.

For at blive helt rustet til debatten, kan du læse SFU’s politiske papir Fra Generation Utryg til Generation Vi Kan (link), som både indeholder vores analyse af, hvorfor antallet af unge med en psykisk lidelse stadig er stigende, men også indeholder konkrete løsningsforslag til, hvordan vi løser problemet.

 

PROGRAM

Til arrangementet vil det være naturligt, at I indleder med at sige, hvorfor I har inviteret til arrangementet, og hvorfor SFU og Yngresagen har startet projektet Generation Utryg.

Herefter kan debatten begynde. Det er vigtigt at have en ordstyre, som kan sørge for, at de to debatører får lige meget taletid og ikke snakker i munden på hinanden. Til start kan henholdsvis VU’eren og SFU’eren få et par minutter hver til at introducere deres holdning til Generation Utryg. Herefter kan de kommenterer på hinandens indlæg, og på denne måde kommer debatten naturligt igang. Mens debatten kører, kan en hat gå rundt, hvor folk kan stille spørgsmål til debattørene. Dette faciliteres af ordstyren. I kan sætte debatten til et sluttidspunkt, hvor I 5 min. forinden kan lade de to debatører afrunde med hver deres vigtigste pointer for aftenens debat.

Før og efter selve debatten – og evt. i en indlagt pause – kan I lave en lille bod, hvor folk kan prøve en quiz om Generation Utryg. Hvis folk svarer rigtigt, kan I lade dem vinde en dumleslikkepind med et Generation Utryg klistermærke på. Hvis I holder det på en café, er det en god idé at spørge caféen, om dette er okay.

 

 

MOBILISERING

For at få mange unge mennesker til at kommet til jeres debataften, er det et godt udgangpunkt at besøge forskellige uddannelsessteder. Her kan I fortælle om debatarrangementet på morgensamlinger, tale i frokostpausen, dele løbesedler ud, hænge invitationer op på opslagstavler og snakke med folk om det i pausen.
Det er selvfølgelig en god idé at lave en facebookbegivenhed, som I kan invitere alle jeres venner til og dele på jeres profil, afdelingens side og andre relevante fora. Her er det også oplagt at invitere ved at linke til begivenheden få forskellige uddannelsessteders intranet.

 

ØKONOMI

Hvis I gerne vil have præmier til quizzen eller på anden måde skal bruge penge til arrangementet, kan I søge SFU’s aktivitetspulje. Det gøres ved at skrive en mail til sofie@sfu.dk, hvor I kort beskriver, hvor mange penge I søger, og hvad I skal bruge dem til.

 

MATERIALER

Hvis I mangler flyers, quizflyers eller klistermærker kan I få dem tilsendt ved at skrive til kirstine@sfu.dk.

 

HJÆLP

Hvis I har spørgsmål, støder på udfordringer eller mangler hjælp til noget i forbindelse med planlægningen af arrangementet, kan I kontakte jeres organizer.

 

Carl: carl@sfu.dk

Sofie: sofielerche@sfu.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s