HUSK HOVEDET: Lokal kampagne i Odense

 

Som det bl.a. skitseres i SFU’s nationale kampagne, Generation Utryg, får flere og flere unge i dag psykiske problemer – og alt for mange af dem kommer til at stå alene med byrden og selv betale prisen: Det er nemlig ikke gratis at få hjælp, når man har knækket psyken, som det er det, når man har brækket benet. Der er både tabu og fordomme forbundet med psykiske lidelser, og det er simpelthen ikke fair, den syge også skal stå med regningen. Og når økonomisk trængte unge fravælger den dyre hjælp, kan det ende i både personlige katastrofer og kæmpe samfundsudgifter, når de pga. manglende rettidig hjælp ender i langvarige sygdomsforløb eller uden mulighed for at forsørge sig selv. Det er derfor i alle henseender hul i hovedet, at vi ikke sørger for, at små problemer bliver opdaget og behandlet, før de vokser sig store, og at unge får hjælp tidligt i livet.

Husk Hovedet2

Derfor har SFU Odense taget initiativ til kampagnen Husk Hovedet, som har til formål at samle ungdommen for at forbedre psykiatrien – i første omgang ved at kæmpe for, at alle unge under 25 år, der af deres læge er blevet henvist til psykologhjælp, kan få denne hjælp gratis.

Husk hovedet, lokalkampagne Odense

Hovedaktiviteten i kampagnen vil derfor indtil d. 2. april være en underskriftsindsamling. Underskriftsoverrækkelsen videooptages og sker på Region Syddanmarks regionsrådsmøde denne første tirsdag i april, hvor vi i spørgetiden vil stille skarpt på den manglende indsats for unge i psykiatrien. Vær med til at vise politikerne, at der er folkelig opbakning bag kravet om gratis psykologhjælp til alle unge, der har brug for det, ved at skrive under her: www.sfu.dk/huskhovedet
Indtil videre har vi været på gaden for at gøre opmærksom på den ellers ikke særlig eksponerede problemstilling, og besøg på forskellige uddannelsesinstitutioner, aktioner, happenings og debatarrangementer vil bære kampagnen videre frem til overrækkelsen.

Husk Hovedet4 Husk Hovedet3

Konsekvenserne af vores krav er sendt til beregning i forvaltningen, og det ser allerede nu ud som om, vores krav bliver et af de krav, SF kommer til at stille til budgetforhandlingerne i regionen.

Du kan læse mere og følge med i kampagnens udvikling på http://www.facebook.dk/HuskHovedet, og du er velkommen til at kontakte Christine Pedersen på 6023 5083 eller sfuodensemail@gmail.com for idéer til, hvordan du kan tage kampagnekonceptet med til din lokalafdeling, eller for at få underskriftsindsamlingspapir klar til udskrift eller aktionsidéer klar til udførelse tilsendt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s