GENERATION UTRYG

Danske unge udsættes i dag for et større og større pres fra samfundet – og i stigende grad også  fra dem selv. Flere og flere bliver stressede, deprimerede, får angstanfald og føler ikke deres evner slår til. Godt 20.000 unge tager lykkepiller.

Presset sker både i uddannelsessystemet, på arbejdsmarkedet og på det personlige plan. De unge føler, at de svigter, ikke kan leve op til egne og andres forventninger og giver sig selv skylden. Samtidig sakker den terapeutiske behandling bagud og flere unge behandles i stedet med medicin med ringe effekt.

Den økonomiske krise med arbejdsløshed og usikkerhed har forstærket tendensen – og risikoen er endnu flere deprimerede, stressede, angste og usikre unge.

SFU tager derfor nu initiativ til sammen med Yngresagenat øge fokus på problemet og åbne danskernes øjne for, at ungdommen i dag hverken kan betegnes som forkælede eller dovne. Det gør vi med kampagnen “Generation Utryg – Os. Alle. Sammen. Fællesskabet er nøglen”.

KAMPAGNEN I FEBRUAR OG MARTS

I SFU er Generation Utryg vores nationale kampagneindsats i februar og marts.

Kampagnens hovedformål er at rejse debatten om unges utrygge hverdag og aftabuisere unges psykiske lidelser. Det vil vi dels gøre gennem vores nationale uddannelsesturné og lokale kampagneaktiviteter og dels gennem generationutryg.dk, hvor alle unge opfordres til at gribe ordet og fortælle deres historie om vores generation.

Generation Utryg tilbyder en række forskellige arrangementer/fællestimer på uddannelsessteder. Lav en aftale med din skole og kontant SFU for at få et hold fra Generation Utryg ud og holde oplæg/workshop eller andet med nogle af skolens elever. Skriv til sfu@sfu.dk for at få tilsendt forskellige koncepter for fællestimer, som du kan tilbyde din skole

I slutningen af marts udgiver vi som led i projektet en antologi med bidrag om vores generation fra en række unge danskere. Mere info om køb af antologien vil følge her på siden.

Her på SFUnet.dk kan du finde inspiration til, hvordan du og andre aktive kan bidrage til kampagnen lokalt og sætte dagsordenen på uddannelsessteder, i ungdomsklubber, på gaden mv. Du kan også blive klogere på problematikken omkring unges psykiske lidelser.

For at følge kampagnen: Klik ind på generationutryg.dk og følg os på facebook

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s