SKOLESTARTSKAMPAGNEN – SKAL DU VÆRE MED TIL AT UDVIKLE DEN?

Efter sommerferien skal vi vanen tro besøge landets gymnasier og erhvervsskoler i kampen for at få den danske ungdoms øjne op for at vi i SFU kæmper for et bedre, rødere og grønnere Danmark. Det skal vi med vores skolestartskampagne, der i år handler om ulighed.

Skolestartskampagnen skal naturligvis udarbejdes, og her kan du være med! Landsledelsen vedtog i weekenden et kommissorium for skolestartskampagnen: TIL KAMP MOD ULIGHED. Kommissoriet kan du læse nedenfor, samt se hvordan du bliver en del af kampagnegruppen.

Kommissoriet for SFU’s skolestartskampagne 2017:

SKOLESTARTSKAMPAGNE: TIL KAMP MOD ULIGHED.

Uligheden i Danmark vokser og den vedrører hele folket – særligt de fattigste. Den økonomiske elite rager mere og mere til sig på bekostning af den brede befolkning. Kampagnen skal derfor tale sig ind i menneskers virkelighed – særligt unge – og i forbindelse hermed skal bruges der bruges personlige fortællinger. Der lægges op til en mobiliserende kampagne, hvor fokus bliver på elementer som f.eks. koncerter, fredagsbarer og debatmøder.

Kampagnen arbejder inden for tre fokusområder:

  • Bekæmp fattigdom – et stærkere socialt sikkerhedsnet
  • Der skal skabes flere arbejdspladser for unge
  • Et opgør med social dumping og lønpres

I forbindelse med kampagnen nedsættes en kampagnegruppe. Herudover tilbydes skolende aktiviteter til lokalafdelingerne, hvor der tilbydes hjælp til eksterne oplægsholdere, til politikudvikling og politisk debat, samt til hvordan kampagnen kan få en lokal vinkel, der lægger op til kommunal- og regionalvalget.

Landsledelsen indstiller til at kontanthjælpssystemet så vidt muligt inddrages under “et stærkt socialt sikkerhedsnet”.

 

Synes du ovenstående lyder spændende, og har du lyst til at være med til at udvikle årets skolestartskampagne, så læs trygt videre…

Fordi der ikke er så lang tid til skolestartskampagnen skal skydes igang, skal du være OBS på en rimelig godt opstillingsfrist. Du skal have sendt din opstilling til esther@sfu.dk senest mandag d. 22. maj klokken 12. Din opstilling må maks være på 150 ord, og i den er det oplagt at skrive lidt om, hvad du kan bidrage med, og evt. hvorfor du synes at netop ulighedsområdet er spændende. Alle har mulighed for at stille op til kampagnegruppen, og forretningsudvalget nedsætter kort efter opstillingsfristen kampagnegruppen.

Har du spørgsmål eller lignende, skal du være velkommen til at kontakte landssekretæren på mail (esther@sfu.dk) eller via telefon (52731158).

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s