Resumé af Landsledelsesmøde

I weekenden d. 29. november til 1. december holdt landsledelsen sit 4 møde. Her følger et resumé af beslutningerne:

Stop multinationale selskabers skattesnyd:

Her besluttede vi, at vinterkampagnen kommer til at handle om multinationale selskabers skattesnyd. Vi har allerede en glimrende platform for at føre kampagnen fra denne facebookside (Like og del!), som vi skal have endnu flere til at synes godt om, så vi kan sprede budskabet. Men vi skal også gå mere aktivistisk til værks og have udstillet nogle konkrete asociale virksomheder og presse på for at få ændret lovgivningen.

Vækst og bæredygtighed:

Vi har endvidere vedtaget en temaudtalelse om vækst og bæredygtighed, så SFU nu har en officiel holdning til, hvordan vi sætter gang i den grønne omstilling og skaber et system uden kriser, men også en analyse, der viser, at den røde og grønne kamp hænger uløseligt sammen. Udtalelsen findes på sfu.dk under politik.

Valg til Europaparlamentet 25. maj:

SFU er nu klar med en strategi for EP-valget, hvor vi med Teis Volstrup som vores fokuskandidat kommer til at føre kampagne for 3 mærkesager

  • Reguler finanssektoren. (Herunder indførelse af en europæisk finansskat + bekæmp skattely)
  • Grøn omstilling – kickstart Europa med grønne offentlige investeringer
  • Bekæmp ungdomsarbejdsløshed

Forholdet mellem SFU og Folkebevægelsen mod EU

Landsledelsen har vedtaget en udtalelse om, hvordan man skal tolke SFU’s vedtægter i forhold til, om medlemmer må være valgkamp for Folkebevægelsen mod EU:

Ved valg, hvor SF er opstillet, bør ethvert medlem af SFU i de 21 dage op til og med valgdagen afholde sig fra at udtale sig til pressen eller deltage som officiel debattør eller repræsentant på offentlige møder til fordel for konkurrerende opstillede lister/kandidater eller overlagt til ulempe for sF.

SFU’s landsledelse vurderer, at dette belaster SF groft, og derfor jf. §9 stk. 2 i valgkampe også SFU som organisation, hvilket jf. §7 stk. 1 og landsledelsens tolkning heraf er uforeneligt med medlemsskab af SFU, hvorfor et enkeltstående tilfælde af pågældende udtalelser vil medføre en advarsel om eksklusion.

Da udtalelsen omfatter medlemmer, vil den som konsekvens også omfatte landsledelsesmedlemmer.

Landsmøde 2014

Endelig har vi besluttet, at der på landsmødet i påsken 17.-20 april skal vedtages et politikpapir om rød erhvervspolitik:

Vores svar, når de borgerlige siger, at vi ikke vil prioritere erhvervslivet er som regel, at velfærden også gavner virksomhederne – men er det vores eneste bud på en rød erhvervspolitik? Hvad er vores svar på, hvordan vi skaber flere små og mellemstore virksomheder? Er det den måde, vi vil skabe job, og hvilken rolle spiller det offentlige?Hvordan takler vi den øgede internationale konkurrence?

Der er deadline for opstilling til gruppen, der planlægger landsmødet, samt skrivegrupper for temapapir og PHP mandag d. 9. december kl 12.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s