SFU’s landsmødepapirer – vær med i udviklingen

Nu kan du få mulighed for at være med til at forfatte et af de papirer SFU skal behandle på vores landsmøde i marts 2012.

SFU’s landsledelse har i weekenden besluttet at vi på landsmødet skal behandle følgende papirer:

–       Perspektiv og handlingsprogram (PHP)

–       Et temapapir ”Socialist i dag”

–       Udtalelse ”Forebyggelse og løftede pegefingre”

Til hvert af papirer søger vi 1 pennefører, som har ansvaret for konkret at forfatte papiret samt en baggrundsgruppe på 4 personer, som er ansvarlige for det indledende arbejde med at diskutere linjen og indholdet for papiret sammen med penneføreren og løbende sparre med penneførerens skriftlige udkast.

Hvis du er interesseret i at stille op, skal du sende en kort skriftlig ansøgning på maks. 150 ord til SFU’s landssekretær, Maria Wedø, på maria@sfu.dk inden fredag d. 7. december kl. 12

Du skal være opmærksom på, at du som deltager i udformningen af landsmødepapirerne forventes at bruge en del tid på arbejdet i løbet af december måned. Vi forventer derfor at du er fleksibel ift. mødedatoer og arbejdstimer i løbet af december – muligvis også mellem jul og nytår – da udkastet til papirerne skal ligge klar fredag d. 4. januar kl. 12 til landsledelsen. Landsledelsen behandler herefter udkastet fra gruppen og sender et endeligt udkast ud til alle medlemmer som forberedelse til landsmødet.

Hvis du har spørgsmål til, hvad du kan forvente som medlem af en baggrundsgruppe eller som pennefører for et papir, er du meget velkommen til at kontakte Maria på tlf. 22 21 48 15/maria@sfu.dk

—-
OM PAPIRERNE:

Temapapir ”Socialist i dag”

Det danske velfærdssamfund er under pres fra alle sider. Danmarks konkurrencedygtighed svigter, produktionsarbejdspladserne flytter ud – og de kommer ikke tilbage. Samtidig ved vi, at vi ikke kan leve at kun at få ideer alene. Der er brug for et samlet bud på, hvordan vi som socialister i 2013 ser samfundet, og hvad vi vil sætte i stedet for de borgerliges nedskærings- og sparelogikker. Findes et alternativ – og på hvilket grundlag skal det formuleres?

Papiret skal have fokus på at afklare SFU’s holdning til nogle af de svære spørgsmål for socialister i dag: Hvad skal vi leve af? Hvem skal lave det, og på hvilke vilkår?

Samtidig skal papiret adressere, hvordan venstrefløjen kan genvinde magten ved næste folketingsvalg, så de politiske forslag skal være realiserbare i den nuværende økonomiske situation.

Perspektiv og Handlingsprogrammet (PHP)

Papirets formål er at fastlægge den politiske og organisatoriske kurs i det kommende år, og prioriteringerne skal fremgå klart af ledelsens udkast. Papiret skal indeholde et kort oprids af, hvad vi ser som de vigtigste politiske kampe det kommende år, mens der i papiret fastlægges, hvordan vi som SFU skal agere i disse kampe.

Papiret skal have særligt fokus på de ting, vi ønsker at ændre i vores organisation, så vi diskuterer, hvordan vi kan udvikle SFU.

 ”Udtalelse ”Forebyggelse og løftede pegefingre”
Der sker i øjeblikket et opbrud på venstrefløjen. Ikke underligt har det vist sig at lavtlønsgrupper og andre står af over for løftede pegefingre om ”den rigtige” livsstil. Samtidig har vi dog som socialister svært ved at ignorere de strukturer der gør at det netop af lavtlønsgrupperne, der dør tidligere og er mere syge. Der er brug for en afklaring af hvilke tiltag vi vil bruge, hvilken retorik vi vil anvende og hvad en folkesocialistisk forebyggelsespolitik egentlig dækker.”

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s