Lokal Lærepladskampagne

En sej kampagne som gør en forskel

I foråret var SFU Århus med til at sikre strammere lærepladsklausuler i kommunen efter en lynkampagne på 10 dage. Læs her hvorfor og hvordan og få inspiration til, hvad I kan gøre i jeres egen by, for at sikre flere lokale lærepladser.

 

I Aarhus blev der i 2010 indført sociale klausuler til bygge- og anlægsopgaver. De indebar blandt andet at man ved sådanne opgaver skulle undersøge muligheden for at skrive krav om lærlinge ind i kontrakterne med virksomhederne som fik ordren, således at man kunne sikre flere lærlinge på kommunens byggerier.

I 2012 er ordningen blevet evalueret og det har vist sig at den kun har ført til 3 nye lærepladser, fordi kravet simpelthen har været så vagt, at det ikke er blevet implementeret i kontrakterne.

I Aarhus fremsatte SF forslag om at klausulerne således skulle strammes og at klausulerne også skulle gælde på driftsopgaver fx køkkendrift og vedligehold af kloaker. Fra starten så der ikke ud til at være opbakning til forslaget, så SFU Århus besluttede sig for at samle opbakning og presse politikerne fra de andre partier – det virkede.

Læs med og få gode råd til, hvordan I kan undersøge, om de sociale klausuler i jeres kommune virker – og hvordan I gennem en enkelt lynkampagne kan være med til at sikre strammere klausuler.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s