Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80’ernes ungdomskrise. I Europa er 14 mio. unge arbejdsløse. Midlertidige stillinger, vikariater og skiftende deltidsarbejde er virkeligheden for flere og flere unge både herhjemme og i hele Europa. I Spanien og Italien er lønningerne for unge så lave, at unge ikke kan flytte hjemmefra og starte deres eget liv. Krisen har alt i alt sat tempo på udviklingen af en lavtlønssektor med dårlige arbejdsvilkår. En udvikling, der især rammer vores generation.

I SFU vil vi stille arbejdsgiverne og politikerne til ansvar for de dårlige forhold, mange unge mødes med, og vi vil et opgør med det system, der tillader, at unge udsættes for dårlige og farlige arbejdsforhold.

Derfor vedtog SFU også på sit landsmøde i påsken en politisk udtalelse om unges arbejdsvilkår i en krisetid. I papiret skitseres en trefoldig løsning: 1) Den danske fagbevægelse og organiseringen af unge skal styrkes og de danske myndigheder skal tage regelopretholdelse alvorligt, 2) ungdomsarbejdsløsheden skal bekæmpes, da høj arbejdsløshed presser forholdene for de der er i arbejde og 3) de unge skal have større indflydelse på deres arbejdsliv. Dette skal sikre at alle unge får retten til et  godt arbejde og ordentlig løn!

Du kan læse hele temaudtalelsen “Alle skal have ret til et godt arbejde” her og downloade det til din egen computer her

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s