REPORT YOUR BOSS: Sådan når vi bredere ud

Tips og ideer til at nå endnu bredere ud med kampagnen og få kendskab til flere sager, hvor unge arbejder under dårlige forhold.

  • Lave telefonbank i afdelingen

Et effektivt redskab til at komme i kontakt med andre unge om deres forhold på jobbet, er at kontakte jeres egne medlemmer i afdelingen telefonisk. Sæt en aften af i kalenderen og lav en telefonbank, hvor I ringer rundt og 1. præsenterer kampagnen for jeres medlemmer 2. spørger ind til deres egne oplevelser på arbejdsmarkedet 3. opfordre dem til at blive aktive I kampagnen.

  • Samarbejde med fagforeninger

Hvis I har god kontakt til jeres lokale fagforeninger i byen, kan I søge et samarbejde med disse omkring Report Your Boss kampagnen. Ring og præsenter kampagnen for dem, eller inviter dem evt. til et møde, hvor I fortæller om baggrunden for kampagnen, hvad I ønsker at opnå med jeres aktiviteter samt hvordan de kan være med. Fagforbund som 3F og HK kender ofte til, hvilke arbejdspladser i byen, der I forvejen har problemer med forholdene. Den bedste måde at få kontakt til fagforeningerne er ved at gå igennem den lokale ungdomskonsulent.

  • Uddelinger foran butikscentre

Vi har allerede fået god erfaring med at stå I butikscentre om eftermiddagen på tidspunkter hvor unge enten møder eller får fri fra arbejde. Tænk over, hvilke butikker, unge typisk arbejder i, og vær tilstede med visitkort og evt. spørgeskemaer, som kan hjælpe med at komme I kontakt med de unge.

  • Gå dør til dør

En god og anderledes måde at komme i kontakt med unge i byen og få spredt kampagnens budskab, er ved at gå dør til dør. Her banker I på dørene i boligkvarterer, hvor det kan tænkes, at der bor mange unge – hav visitkort og baggrundsmateriale (evt. også fra den lokale fagforening) med og bed om at få lov til at snakke med den/de unge i husstanden. Start med at præsentere hvem I er, at I kommer fra SFU og på vegne af kampagnen Report Your Boss er i gang med en lokal undersøgelse af arbejdsforholdene for unge – og om I i den forbindelse må stille den unge et par spørgsmål. Spørg ind til om han/hun har et job og er glad for det. Spørg til, om han/hun har oplevet ting på arbejdet, der ikke var som de skulle være. Brug det udarbejdede spørgeskema til at spørge ind til de forhold, der ofte er problemer med, fx feriepenge, kontrakter, tunge løft mv. og fortæl den unge om han/hendes rettigheder. Hav kontaktlister med, så I kan komme i kontakt med de unge igen.

  • Aktioner baseret på generelle fakta om unges arbejdsforhold

Aktioner kan være en god måde at få opmærksomhed på og være en vej til at sætte kampagnen i gang. Helt oplagt er det, at markere nogle af de triste tal, der findes omkring unge på arbejdsmarkedet i dag. Få inspiration til en aktion ved at læse på tallene fra baggrundshæftet om Report your boss.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s