JERES KRISE – JERES REGNING!

SF Ungdom har sammen med, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og en række faglige ungdomsorganisationer, lavet et nyt initiativ under overskriften “Jeres krise – jeres regning”. Det har vi gjort for at sætte fokus på hvordan regningen efter krisen fordeles ulige mellem almindelige mennesker og de som har skabt krisen.

I ikke mindre end 146 byer verden over er titusindvis af mennesker gået på gaden i protest mod, at det er dem der står tilbage med milliardregningen efter finanskrisen. En finanskrise, som de har den allermindste del i. Ikke færre end 558.455 mennesker, har verden over signet up som støtter af protesterne.

Vi lever i en tid, hvor de 99 % fattigste, er blevet bedt om at betale for de 1 % rigestes fejl op til den finansielle krise. Det er uretfærdigt, og strider grundlæggende med vores forståelse af demokrati og retfærdighed. Derfor kræver vi for det første, at regningen for den finansielle og økonomiske krise sendes til dem, der har mest ansvar for den. For det andet kræver vi, at politikerne i Danmark finder sammen om at stille klare krav til finanssektoren. Mere gennemskuelighed og regulering skal sikre, at ingen danskere i fremtiden skal finde sig selv i arbejdsløshedskøen på grund af grådighed og spekulation.

Krav til politikerne

Vi vil udnytte, at vi har en ny regering, som selv har talt for mere regulering af finanssektoren, samt en mere ligelig fordeling af krisens byrder. Samtidig overtager Danmark EU-formandskabet til sommer, hvilket giver en unik mulighed for at sætte regulering af finanssektoren på dagsordenen i et større europæisk perspektiv.

Vi ønsker konkret:

En mere ligelig fordeling af krisens byrder – de ansvarlige for krisen skal også betale

Konkrete programpunkter:

  • Skat på finansielle transaktioner. Det vil både minimere incitamentet til hurtige spekulative handler, og give et økonomisk provenu.
  • Skattehullerne skal lukkes nu, så Danske Bank ikke kan snyde skatteyderne for store pengebeløb.
  • Regler som sikrer mere gennemsigtighed og åbenhed med kapitalfonde
  • Opsplitning af banker, så banker ikke kan have kommerciel bankdrift og investeringsbankdrift i samme selskab. Det er ikke almindelige borgere, som skal hænge på regningen, når spekulationen slår fejl.
  • Et forbud mod aktieoptioner, så ledelsen ikke har et direkte økonomisk incitament til at løbe store risici med bankens penge.

Initiativet har forskellige nationale aktiviteter, bl.a. vil der på SFUs novembertræf være en markering i forbindelse med Wall Street Solidarity Event d. 5 november.
Derudover vil der d. 10 november være en national aktionsdag. I uge 47 bliver der afholdt en folkehøring om emnet.
Lokale aktiviteter:

Lokalt lægges der op til at man kontakter DSU, LO-Ungdom, 3F-Ungdom om initiativet om muligheden for, lokalt at lave fælles markeringer i initiativets navn.
Hvis man ønsker at bruge initiativets navn til sin aktivitet er det vigtigt at huske at det ikke er SFU alene som står bag, men et bredt initiativ – derfor skal de andre selvfølgelig også kontaktes.

Lokale aktiviteter:

Der lægges op til at man laver lokale aktiviteter som sætter fokus på det politiske emne samt kan kobles til vores lighedsdagsorden (jf. den anden del af kampagnen).

Et bud på en aktion kunne være følgende;

– Uddeling af regninger
Jeres krise – jeres regning uddeler rudekuverter til almindelige mennesker for at gøre opmærksom på hvem der betaler regningen for den krise de ikke selv har skabt.

Hvis I kommer på seje aktionsideer er I mere end velkomne til at sende dem til Landskontoret på sfu@sfu.dk – så kan I inspirere de andre afdelinger i SFU-Land.

Hvis I har problemer med at få kontakt til de andre bag initiativet, så kontakt os.

– Vi glæder os til at føre kampagne med jer!
Mvh. Landskontoret, 35 36 17 77

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Info: Kampagner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s