National Aktionsdag: “Hvad går dine cafepenge til?”

Bemærk: Den Nationale Aktionsdag var den 30. november, men  aktionen kan stadig laves når I har lyst. Den er aktuel så længe SU-forhandlingerne er i gang, og indtil videre er næste forhandlingsrunde planlagt den 14. december.

Lav et event mod regeringens forslag om at afskaffe SU til hjemmeboende på dit uddannelsessted. Vi sender dig alt hvad du skal bruge – du skal bare samle et par aktivister.

Eventen kan laves på en gymnasial uddannelse i f. eks. et spisefrikvarter, og formålet er at finde ud af hvad folk bruger deres SU på (så det bliver tydeligt at SU’en ikke er ”Cafépenge”) samt at komme i snak med folk om hvorfor SU’en er vigtig.

Du kan bestille pakken på sfu.dk, ved at ringe til SFU’s landskontor på 35 36 17 77 eller ved at skrive til kr@sfu.dk . Hvis du er i tvivl om noget eller gerne vil have hjælp til at afholde eventen, skal du endelig også bare ringe eller skrive 🙂

Det er med i pakken

 • Stort ”Hvad går dine cafépenge til?”-skilt
 • “Bevar den hjemmeboende SU”-skilt med uddybende tekst
 • To hvide A1-plakater med påskriften ”Cafépenge” og ”Uddannelsesstøtte”
 • Post-it-lapper i forskellige farver
 • SF-badges til aktivisterne
 • Tape
 • Pia Løkke-plakater

Det skal du selv skaffe

 • Mindst et par SFU’ere
 • CAFEPENGE-flyers fra SFU (hvis du ikke har bestilt dem sammen med denne pakke)
 • Kuglepenne eller tuscher så folk kan skrive på post-it-lapper
 • Evt. noget til at dele ud – f. eks. café latte, SF-bolsjer eller pebernødder

Sådan gør du

 1. Find en væg el. lign. som de hvide plakater kan hænge påVæg-setup til event
 2. Stil et bord op foran og fyld det med CAFEPENGE-flyers, post-its, skriveredskaber og andet evt. gejlBord-setup til event
 3. Tag SF-badges på og bed folk om at skrive på post-its hvad de bruger deres SU på og derefter klistre dem op under enten ”cafépenge” eller ”uddannelsesstøtte” alt efter hvor de selv synes det passer bedst ind
 4. Gør eventen mobil: Gå rundt med flyers, latte/pebernødder/bolsjer og post-its. Vær ikke bange for at opsøge folk ved f. eks. kantineborde. Hvis man for eksempel åbner med at sige ”Hej, har I ikke lyst til at skrive hvad I bruger jeres SU på?”, vil man næsten altid få positiv respons.

Krydr det op

Har I ekstra meget tid til at forberede og har lyst til at være kreative, kan I f. eks. male nogle ekstra flotte skilte eller dele noget ud. Det kunne for eksempel være café latte ud i plastikkopper, pebernødder, peberkager eller SF-bolsjer (kan fås fra jeres lokale SF’ere).

Kun fantasien sætter grænser, men husk at 1) I bevarer fokus og husker alt det essentielle for eventen og 2) at det står lysende klart hvad I vil kommunikere med det I laver.

Lap med SU-input

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Aktioner, Info: Kampagner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s