Stil op til skrivegruppe

På næste landsledelsesmøde i SF Ungdom skal der vedtages et papir om en reform af de videregående uddannelser. Du har mulighed for at stille op til skrivegruppen, som skal skrive et udkast til papiret. Læs mere om hvad papiret skal handle om og hvordan du stiller op til gruppen ved at klikke på “Keep reading” herunder!

Skrivegruppen skal bestå af tre medlemmer, herunder én tovholder, og du stiller op ved at sende en mail til sofie@sfu.dk senest på torsdag kl. 12. Du er velkommen til at skrive et par enkelte ord om hvorfor du stiller op til skrivegruppen og hvad du mener at kunne bidrage med.

Udgangspunktet for papiret er dette kommissorium:

Reform af de videregående uddannelser

Således vedtaget af landsledelsen lørdag d. 31. juli 2010

Alle i dansk politik er enige om, at flere unge skal igennem uddannelsessystemet. Desværre er de videregående uddannelser ikke gearet til at få en større andel af de unge igennem. Især universiteterne er alt for elitære og virkelighedsfjerne, og for mange unge kan det være svært at se, hvad ens uddannelse skal bruges til. SF Ungdom ønsker uddannelse for folket – ikke eliten. Vi ser gerne langt flere praktikforløb og bedre muligheder for at studere i udlandet, komme på udvekslingsforløb o.l.

Samtidig ønsker SF Ungdom et opgør med misbrugen af begrebet ”ansvar for egen læring” som undskyldning for at springe over, hvor gærdet er lavest. Elever og studerende i det danske uddannelsessystem skal have en høj grad af frihed og ansvar, men de skal også være en del af et forpligtende studie-fællesskab, der sikrer, at alle lærer det de skal og mindsker frafaldet.

Skrivegruppen pålægges at drøfte papirets indhold med SF’s relevante unge ordførere Jonas Dahl og Nanna Westerby samt relevante aktive i elev- og studenterbevægelsen.

Temaudtalelser i SF Ungdoms landsledelse 2010-2011

Således vedtaget på første landsledelsesmøde

På alle ledelsesmøder behandles en temaudtalelse om et politisk emne eller med afsæt i en aktuel politisk diskussion. Temaet skal gerne have en vis sprængfarlighed internt i SF, SFU og på venstrefløjen.

Papiret behandles af landsledelsen og er efterfølgende gældende SFU-politik. Landsledelsen kan naturligvis ikke vedtage politik der er i modstrid med tidligere landsmødevedtagelser, men kan udmønte politik inden for eventuelle tidligere landsmødebeslutningers rammer.

Ethvert landsledelsesmøde vedtager temaet for det kommende mødes udtalelse, og forretningsudvalget nedsætter på sit førstkommende møde en skrivegruppe på tre personer med en tovholder til at formulere papiret. Landsledelsen kan vælge at tage en debat af det valgte tema for at give skrivegruppen inspiration til dens arbejde.

Skrivegruppens udkast til temaudtalelse må maksimalt være på 7.500 anslag. Det udsendes med første udsending til landsledelsen sammen med en debatguide på maksimalt en side.

Der er deadline for ændringsforslag fredag kl. 12 og mulighed for ÆF til ÆF under debatten.

Nærværende kommissorium kan løbende revideres af landsledelsen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Info: Landsledelsen og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s