Resumé af det tredje ledelsesmøde 2009-2010

Torsdag til lørdag d. 6.-8. august holdt SF Ungdoms landsledelse sit tredje møde i år. Herunder finder du et resumé af mødets vigtigste punkter. Det fulde referat kan rekvireres ved at kontakte landssekretær Anne Nielsen på anne@sfu.dk.


Punktet Klimatopmøde v. Peter Kroman
Landsledelsen vedtager konceptet for SFUs politike profil i forhold til Klimatopmødet til december.

”SFU’s politiske profil bliver, at kæde løsningen på klimaproblemerne sammen løsningen på den økonomiske krise. Vi skal klargøre, at grøn vækst er fremtidens vækst, der på en gang kan sikre masser af nye arbejdspladser, samt være det mest effektive middel til at reducere udslippet af drivhusgasser,” står der bl.a. i det den vedtagne tekst.

Op til Klimatopmødet kører SFU’s klimabil landet rundt og besøger hver dag sammen med de lokale SFU’ere en uddannelsesinstitution og en arbejdsplads samt er omdrejningspunktet i en aktion, der gennemføres sammen med den lokale SFU-afdeling. Perioden er på tre uger, og bilen besøger en by om dagen – dvs. 21 byer. Det pointeres at bilen naturligvis skal være så klimavenlig som muligt.

Derudover  afholdes der en kursusweekend og SFU deltager i den store folkelige demonstration, hvor vi også skal deltage aktivt for at præge det politiske fokus.

Skolestartskampagnen v. Laila Lauridsen og Anne Nielsen
Kampagnen kommer til at dreje sig meget om lokale dagsordner, så det pointeres at vi skal være til stede for at koble de lokale problemer til at helhedsforståelse af at det tit er politiske beslutninger fra Christiansborg der påvirker folks hverdag.

Der er blevet lanceret en hjemmeside http://www.bedrehverdag.nu hvor folk kan skrive til og sms’e med deres krav til en bedre hverdag.

Fokus er på at skabe flere aktive medlemmer. Så vi skal fylde på institutioner og arbejdspladser. Derudover skal vi også have masse af sympatisører der føler de bliver taget seriøst efterfølgende, og som bliver tænkt ind i kommunalvalgkampen.

Læs mere om kampagnen fra landsledelsens behandling på sidste møde.

Behandling af udtalelse omkring de irakiske asylansøgere
SFU København havde op til landsledelsesmødet diskuteret at de manglede en klar udmelding på SFU og de udviste irakere. Derfor vedtog ledelsen en udtalelse, der klart viser hvad SFU mener om sagen. I udtalelsen står der bl.a. at:

”SF Ungdom mener, at Danmark som krigsførende nation har en særlig forpligtigelse til at tage ansvar for krigens følger. Da den danske regering valgte at følge George W. Bush ind i Irak må den have været klar over, at det ville resultere i store mængder af flygtninge, og derfor virker det kynisk og umenneskeligt, at man nu ikke er villig til at hjælpe dem, der kommer til vores eget land.

SF Ungdom mener, at alle de afviste irakeres sager burde behandles enkeltvis igen. Alle udviste til områder, hvor FN fraråder hjemsendelse, bør tildeles humanitær opholdstilladelse.”.

Læs hele erklæringen her.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Info: Landsledelsen og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s