Nationale aktionsdage

18/5: ”Ringriderstatuen ville stemme på SF!”

Aktionen går ud på, at vi fyrer en 3F-agtig vest på en statue i byen samt en arbejdshjelm.
Pressemeddelelsen går så ud på, at statuen opfordrer alle i byen til at stemme SF, da de tager arbejdstageres rettigheder seriøst.
Skitse-pressemeddelelse for Sønderborg:

”Ringriderstatuen ville stemme SF!
Aktivister fra SF Ungdom i Sønderborg har i dag iført Ringriderstatuen ved havnen rigtig arbejdstøj for at sætte fokus på arbejdstageres rettigheder op til valget til Europaparlamentet d. 7/6.

Vi ønsker skrappere regler for arbejdsmiljø og – vilkår. Alt for mange steder ser man dårlige vilkår for arbejdstagerne, der slides ned før tid og som overbelastes. Grundet vores medlemskab i EU er det netop her meget af lovgivningen kommer fra, så det er vigtigt, at folk er opmærksomme på dette, når de skal stemme! Udtaler formand for SF Ungdom i Sønderborg Maria Grzywacz.

De unge SF’ere er ikke kun på gaden for at tale om arbejdsmiljø og –vilkår

Hvis Ringriderstatuen kunne tale, ville han fortælle os, at vi skulle passe på vores arbejdsmarked. I dag trues den danske model og massevis af danske arbejdspladser af østeuropæisk arbejdskraft, som arbejder uden for overenskomst. Det vil vi ikke finde os i. Udtaler Maria Grzywacz

Kontaktoplysninger:
Maria Grzywacz, maria_grzywacz@yahoo.dk, 74 42 92 53

Hvis du vil hør mere eller bestille materialer og udstyr til aktionen,  så send en mail til christian@sfu.dk

4/6: ”Køb en kvinde!”
Aktivister fra SF Ungdom går på gaden i morgen med piger i indkøbsvogne og drenge i dyrt tøj.

Vi har tilbud på en nigeriansk kvinde: let brugt, 28 år, 171 cm – 100 kroner. For 50 kroner ekstra får du en ukrainer på 184 cm med oveni! Udtaler formanden for SF Ungdom [indsæt navn] i [indsæt bynavn]

Det lyder meget barskt, men ikke desto mindre er det virkeligheden for op mod 6000 prostituerede i Danmark, som har været udsat for kvindehandel. I resten af verden er op mod 4 millioner kvinder ramt af menneskehandlen. SF Ungdom sætter fokus på området på denne uortodokse måde for at åbne folks øjne for, hvor omfangsrigt problemet er.

Kvindehandel er et grænseoverskridende problem, der kræver grænseoverskridende løsninger! Vi har brug for et aktivt EU, som udvider det europæiske politisamarbejde, så man mere effektivt kan sætte en stopper for gangstere. Det er moderne slaveri, og hvis det skal stoppes effektivt kræver det en koordineret indsats i EU. Udtaler Emilie Turunen, som indtil påsken var landsformand for SF Ungdom og nu er nummer 2 på SF’s liste til Europaparlamentsvalget. Hun har tidligere arbejdet frivilligt på et kvindekrisecenter i Cambodja.

For yderligere informationer kontaktes SFU’s formand i [indsæt navn]

Hvis du vil hør mere eller bestille materialer og udstyr til aktionen,  så send en mail til christian@sfu.dk

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Aktioner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s