SFU møder virkeligheden på “den døende ø”

I sidste uge var SFU’ere fra Sønderborg på besøg på industrivirksomheden Danfoss i Nordborg, som er ramt hårdt af finanskrisen.
Besøget var særdeles vellykket, og SFU’erne fik sig en god snak med tillidsmanden og mange af de berørte på arbejdspladsen – lige fra praktiksøgende til afskedigede industriarbejdere.

SFU’erne var derude for at høre, hvordan de berørte mener, vi kommer ud af finanskrisen. Svaret var rungende klart: Vi vil have offentlige investeringer nu og her – og så må regeringen ellers godt pakke sin rødvinsreform væk.

Tillidsmanden Orla Petersen gør det klart for os, at afskedigelser i randområder som her på Als og på industrivirksomheder som Danfoss er næsten umuligt at undgå – dog er de mange fyringer også udtryk for et meget ufleksibelt arbejdsmarked. Den sidste fyringsrunde kunne være undgået, hvis man havde indført en 4-dages arbejdsuge i nedgangstider, hvor man kunne få A-kasse-understøttelse den sidste dag i ugen. Det er i alles interesse, da det holder hjulene i gang i virksomhedens haller, mens arbejdstagerne opnår tryghed i deres ansættelse.

Det er et krav, vi støtter meget op om i SFU! Vi har samtidig en opfordring til politikerne – tag ud og snak med de mennesker, jeres passivitet rammer hårdest. Deres skæbner er rørende og meget, meget skræmmende!

Find meget mere – bl.a. videoer, billeder, interviews mm. – på kampagnehjemmesiden: www.gangidanmark.nu

Tjek undersiden “Real Life

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i 1 og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s