Virkelighedens ambassadører

Der VAR et yndigt land. Sådan lød parolen i SFU’s store skolestartskampagne 2008, der med en ny rekord for antallet af nye medlemmer i september måned og et meget synligt SFU blev en kæmpe succes.

Af Maria Alina Wedø, kampagnekoordinator for skolestartskampagnen Der VAR et yndigt land.

“Hvad gør du reelt ved problemerne Lars Barfoed,” spørger Pia Olsen (SF) i Folketinget, og konfronterer den nye minister med den store passagererflugt fra busserne og de mange rutenedlæggelser. “Se på virkeligheden – derude står mine unge kolleger fra SFU på Odense Banegård og samler underskrifter ind for bedre busser. 5000 mennesker har allerede skrevet under – det er en virkelighed, man ikke kan løbe fra!”

Nedskæringer i velfærden

Desværre er det netop, hvad Lars Barfoed gør – og han er ikke alene. Især uddannelsessektoren og sygehusene lider ligesom busserne hårdt under regeringens virkelighedsflugt. Derfor har SFU de seneste måneder med kampagnen “Der VAR et yndigt land” knoklet for at sætte fokus på de nedskæringer i velfærden som forringer mange menneskers hverdag. Og det er sket med aktiviteter, der rækker langt udover møder på Christiansborg.

Kill the meetings – start the action!

Under sloganet “Kill the meetings – start the action” har SFU taget skeen i egen hånd og samlet den lokale ungdom til velfærdssamlinger og koncerter i protest mod regeringens manglende handling. Vi har argumenteret overalt i offentligheden: Gennem læserbreve, til paneldebatter, på gymnasier og på gaden. Vi har rakt hånden ud til nye grupper af unge med bustur til landets tekniske skoler og besøg på de mellemlange videregående uddannelser. Samtidig har vi grebet fat i helt lokale problemstillinger, og med underskriftindsamlinger, videohilsner og breve stillet os i spidsen for den del af befolkning, for hvem det er en nødvendighed med en ny politik.

Knokler for resultater

Og SFU er vokset – aldrig har vi fået så mange nye medlemmer i en september måned. At vi bliver nævnt både i pressen, på uddannelsesstederne og blandt politikere i Folketinget er ikke en tilfældighed, ligesom det heller ikke er tilfældigt, at vi igen har sat medlemsrekord.

Det skyldes, at vi er mange og, at vi er til stede, reagerer og knokler for handling, der hvor det er muligt at skabe resultater. Vi er virkelighedens ambassadører. Os kan man ikke ignorere!

 

dervaretyndigt

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Erfaringer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s