Tekniske skoler: Døren skal sparkes ind!

SFU’s skolestartskampagne havde i år ekstra stort fokus på de tekniske skoler. Aktivisten har talt med Louis, der er i lære som møbelsnedker og går på teknisk skole i Hillerød.

Hvordan blev SFU’s kampagne blevet modtaget på din skole?

Det er super fedt, at SFU kommer ud. Der er næsten ingen ungdomspartier, der besøger vores skole, så folk har ikke hørt meget om politik før. Derfor handler det om at komme ud og få diskuteret med eleverne og skabe opmærksomhed. Og her var det fedt, at SFU brugte kræfter på at komme herud. I mange SFU-afdelinger er der måske ikke så mange medlemmer fra tekniske skoler, men man skal ikke være bange. Døren skal bare sparkes ind hos dem!

Hvad synes du SFU skal gøre for at få bedre fat i eleverne på de tekniske skoler?

Vi er ikke så boglige herude på teknisk skole, så de mærkelige fremmedord skal væk. I stedet for skal man være mere kreativ og gøre noget opsigtsvækkende. Eleverne på min skole mener ligeså meget som dem ovre på gymnasiet, men de er ikke ligeså politisk aktive. Der skal bare tales direkte til dem.

Og så har Dansk Folkeparti det for let ude op skolerne. De skal siges imod! Eksempelvis er der få, som ved at Dansk Folkeparti har skåret ned på skolerne og har ført en lige så asocial politik som Liberal Alliance. Derudover skal vi være bedre til at forklare SF’s gode bud på integrationen. Mange bekymrer sig om integrationsproblemerne og tror, at SF er ligeglade, mens DF gør noget ved det.

Hvilke problemer er der på de tekniske skoler?

For tiden kan man virkelig mærke regeringens nedskæringer på skolerne. Der er alt for få lærere til eleverne. Vi arbejder ofte med nye maskiner, som man skal sætte sig grundigt ind i. Det kræver ordentlig tid til at spørge læreren. Min skoles budget er også meget stramt for tiden. Derfor skal alle på Erhvervsskolen Nordsjælland betale 125 kr., som går til papir, mapper og så videre. Her gik man og troede, at der var gratis uddannelse i Danmark!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Skoling: Interviews. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s