Michael Moores valgguide 2008

Sjældent har en skildring af det amerikanske valg været mere underholdende end i Michael Moores nye bog “Mike’s election guide”. Med sin sædvanlige humor har Moore bedrevet en bog der både forundrer, underholder og kommer med flere progressive forslag for morgendagens Amerika.

Af Thomas Juhl

Bogen er delt op i 5 kapitler. De fem kapitler er vidt forskellige i deres stil. Et er fx bygget op om spørgsmål til Moore fra “almindelige amerikanere”, hvorimod et andet med Moores sædvanlige sarkasme er bygget op omkring, gode råd til demokraterne om hvordan de kan tabe det nemmeste valg i amerikansk historie. Det bedste kapitel er dog det sidste hvor Moores agiterer for hvorfor George Bush og hele hans stab bør arresteres, føres væk i håndjern og fængsles helt ligesom alle andre mordere.

Umiddelbart er der to kritikpunkter man skal være opmærksom på som ung dansk venstreorienteret læser. For det første er nogle passager mest relevante for amerikanere, og det kræver generelt en grundviden om det amerikanske valgsystem for at få det hele med. For det andet er er Michael Moore venstreorienteret i USA, men ikke i Danmark! Visse af bogens passager har til hensigt at provokere, men provokeret skal man dansk ungsocialist nok ikke regne med at blive. Det forhindrer dog ikke, at der er stof til eftertanke og slagkraftige argumenter for eksempel imod et privat sygehusvæsen (Moore går på dette punkt så langt som til at foreslå, at alle der beriger sig på andres sygdom skal arresteres).

Bogen er afgjort et must-read for alle venstreorienterede med bare minimal interesse for det amerikanske præsidentvalg.

Michael Moore: “Mike’s election guide”. Penguin Groups, 2008.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Skoling: Boganmeldelser. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s