Velfærdskoncerter

Viva la Velfærd, Vild med Velfærd, We want Velfærd
…eller noget helt fjerde?

Det de næste store events i skolestartskampagnen er 12 regionale velfærdskoncerter, en i hver region. Alle koncerter bliver holdt samme dag og under de samme paroler. For at pifte det hele op holdes der bl.a. konkurrencer blandt de optrædende bands. Ligesom ved velfærdssamlingerne er målet en super fed aften, hvor velfærdsbevægelsens paroler bliver leveret i en afslappet og hyggelig stemning.

Når I planlægger koncerten:
Tid og sted
Datoen for koncerten bliver fælles for hele landet, så der bliver lagt ekstra mærke til os. Hvor i regionen, og hvor mange koncerter jeres region kan rumme, er op til jer. Husk at tænke på, hvor der er et spillested, der passer til jeres ambitioner for koncertens størrelse, og om det er et sted, hvor I før har haft gode erfaringer med at holde koncerter à spørg evt. andre ungdomspartier, bands eller venner om de har nogle tips og erfaringer.

Politisk indhold og talere
Ligesom Velfærdssamlingen er koncerten en optakt til de nationale velfærdsmobiliseringer d. 7. oktober. Derfor skal I finde en taler, der kan holde en fed gejst-tale om regeringens systematiske udhulning af den fælles velfærd. Hvis I kan få fat i et af jeres yngre folketings- eller byrådsmedlemmer, vil det være super, ellers kan I tage kontakt til SFU og få en SFU’er ud at holde tale. Det vigtigste er sådan set at finde en, der kan skabe noget gejst og god stemning.

Musik og bands
Det er ikke meningen, at koncerterne skal koste det store at holde, derfor er det meningen at I skal finde nogle fede lokale bands, der er villige til at spille gratis, eller eventuelt for en kasse øl og en pizza. Husk at de kan ligge både film og billeder op på vores hjemmeside – det kan lokke dem til.

Opreklamering
Ligesom til Velfærdssamlingerne er det vigtigst at få spredt ordet i god tid. Få trykt plakater og flyers og få det spredt ud på alle regionens uddannelsessteder i god tid. I dagene op til koncerten er det altid smart at minde folk om at det er nu det sker, hvis de nu skulle have glemt det. Til dette er sms-beskeden et godt redskab J Tillige kan telefonopkald og mails bruges!

Økonomi
Som sagt er det ikke meningen, at koncerten skal være en særlig stor udgift, bandsene skulle altså gerne spille gratis. Hvilke aftaler I kan få med spillesteder, forsamlingshuse, festlokaler, cafe’er og barer, varierer meget fra sted til sted. Men undersøg i hvert fald mulighederne for at få en aftale hvor I f.eks. sørger for hvervningen, og på den måde også giver barindtægterne til spillestedet mod, at I får lov til at holde koncerten gratis. Det er en win-win-situation for både jer og spillestedet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Aktioner, Info: Kampagner, Skoling: Skolingsartikler og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Velfærdskoncerter

  1. Laila Lauridsen siger:

    Hej,
    Hvornår bliver datoen for koncerterne fastlagt?

  2. Katrine Kaspersen siger:

    Hej Leila
    Der er ikke nogen fælles dato for koncerterne. Det bliver på lige fod med velfærdssamlinger en begivenhed, der popper op overalt i landet i løbet af kampagnen, men ikke på samme dato, da det ville være helt umuligt at arrangere. Der vil løbende på kampagnehjemmesidnens kalender komme info om, hvilke datoer afdelingerne planlægger, så husk endelig at give besked, når I lægger jer fast på noget, der passer ind i afdelingens planer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s