European Social Forum – fordi en anden verden er mulig!

Til sommer går det løs med ESF i Malmø. Mere præcist er det fra d. 17. til den 21. september. Mere end 20.000 forventes at deltage i dette forum, der er et mødested for hele den europæiske sociale bevægelse, og de kan se frem til fem dage med workshops, debatter, demonstrationer, fester og andre aktiviteter.

En anden verden er mulig
Mange temaer og politiske emner vil være til behandling: arbejdstagerrettigheder, ligestilling og feminisme, velfærd, demokrati, antiracisme, krigsmodstand, globaliseringen og klima – bare for at nævne nogle. Oprindeligt blev den verdensopspændende ”Social Forum”-bevægelse stiftet som en reaktion på World Economic Forum forsamlingen i Brasilien 2001. Her mødtes – som de gør hvert år – en masse jakkesæt og prædikede, at verden er et bedre sted jo mindre offentlig service og flere privatiseringer de kunne få presset igennem.

Vi mødes og slår fast, at dette ikke er den rigtige vej at gå. Vi råber magthaverne op med sloganet ”En anden verden er mulig”.

Ud over de mere generelle temaer, som optager venstrefløjen, skal forummerne også opfattes som samtidsdebatter, der forholder sig til virkeligheden, som den er på det konkrete tidspunkt og bruger denne til formulering af nye visioner. Eksempelvis var temaet for ESF i 2002 i Firenze også en tydelig henvisning til Bush og hans planer om en krig i Irak: ”Against war, racisme and neo-liberalisation!”

Således vil et af de helt store temaer dette år også være klimaproblematikken, hvor topmødet i København i 2009 vil fylde meget.

ESF i Malmø vil – som de tidligere i forummer i Firenze, Paris, London og Athen – ikke kun handle om at analysere samfundet. Målet er at ændre det. Derfor udveksler vi erfaringer, udvider netværk og søger fælles initiativer og kampagner.

Vi deltager massivt
Vi er rigtigt heldige i SFU med beliggenheden for dette års sociale forum i Europa. Ikke alene er Malmø kun en spytklat fra København, men det er også nemt at komme dertil fra resten af landet – således planlægges allerede nu kollektiv buskørsel fra Århus og andre byer vil garanteret følge efter.

I SFU er arbejdet med ESF allerede gået i gang. Vi har folk der arbejder med planlægningen og konkrete aktiviteter i samarbejde med vores internationale partnere er igangsat.

Men der er plads til flere i arbejdet. Kunne du derfor tænke dig at være med, skal du ikke tøve med at tage kontakt til Bjarke eller Cecilie (bjarke.tr@gmail.com / maguritten@hotmail.com)

Du kan læse mere på www.esf2008.org.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Info: Kurser og træf og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s