Samspillet mellem de strejkende, deres fagbevægelser og SFU’erne

Hvordan er forholdet mellem fagbevægelse og SFU – og hvad kan du selv gøre hvis du er strejkende?

Læs her:

Over hele landet strejker sundhedspersonalet, og i mange kommuner strejker landets pædagogmedhjælpere og social- og sundhedsassistener også.

En faglig konflikt er et anliggende mellem fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Men i dette tilfælde er arbejdsgiverne faktisk politikerne: Den offentlige sektor får sine penge fra finansloven, som politikerne vedtager. Derfor skal vi ud og kræve, at politikerne tilfører flere midler til forhandlingerne, som forhandlerne så selv må fordele.

Da det er et anliggende mellem fagbevægelse og arbejdsgivere, er det heller ikke SFU, der har initiativretten. Men vi skal gøre alt hvad vi kan for at bakke de strejkende op.

Hvordan støtter vi de strejkende?

  • Find ud af, om der er konflikt i dit nærområde. Tjek fx http://politiken.dk/archive/00249/StorKonflikt08_249271a.swf
  • Kontakt den lokale sektor-formand for henholdsvis DSR og/eller FOA eller tillidsmanden på det lokale sygehus, børnehave eller plejehjem og fortæl, at SFU-Sønder Snede bakker 100 % op, og hvis de på et tidspunkt får brug for et par unge mennesker træder I gerne til.

Du kan finde de lokale ledere af FOA på http://www.foa.dk/sw957.asp eller og af DSR på http://www.dsr.dk/PortalPage.aspx?MenuItemID=477 eller http://www.dsr.dk/PortalPage.aspx?MenuItemID=261.

Er du selv strejkende?

  • Kontakt SFU på sissemarie@sfu.dk
  • Bak loyalt op om din fagforenings arrangementer – følg med i kalenderen på www.sfunet.dk og på dit eget fagforbunds hjemmeside

Herudover klør vi på ude på skoler og arbejdspladser med at dele SFU-pjecer ud, som bakker op om de strejkende, og laver aktioner. Få ideer til det i Konflikt-Køreplan

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Info: Kampagner, Skoling: Skolingsartikler og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s