Konflikt-ABC

Her kan du hurtigt og nemt få en forståelse af hvad overenskomst ’08 er for en fisk…

Se selv!

Konflikt-ABC

31. marts 2008 udløb den gamle overenskomst for det offentlige arbejdsmarked. I denne konflikt-ABC kan du få styr på begreberne omkring forhandlingerne om en ny overenskomst, der skal gælde i de næste tre år.

BUPL

Forbundet for pædagoger og klubfolk. Mange havde forventet, at de ville gå i strejke, men i stedet indgik de fredag d. 11. april forlig med arbejdsgiverne. En stor gruppe medlemmer er utilfredse med forliget, fordi de ikke mener at det betyder markante lønstigninger.

Connie Cruckow

Formand for Dansk Sygeplejeråd og chefforhandler for Sundhedskartellet.

Dennis Kristensen

Formand for FOA. Chefforhandler for FOA efter at fagforbundet trak sig ud af forhandlingsfællesskabet KTO.

Den danske model

Den såkaldte ’danske model’ betyder, at arbejdsmarkedets parter selv indgår aftaler om løn, ferie, og en lang række andre forhold. Den danske model er meget rost og stort set alle aktører er enige om at man skal holde fast i den, og det er også derfor at politikerne ikke direkte blander sig i overenskomstforhandlingerne.

Forlig

Overenskomstforhandlinger afsluttes normalt med at fagbevægelsens og arbejdsgivernes forhandlere indgår et forlig, som begge parter er tilfredse med. Det er også denne gang sket på langt de fleste områder, men for FOA og Sundhedskartellet er det ikke lykkedes, og disse forbund har derfor nu varslet overenskomstmæssig konflikt. Konflikten er varslet til at starte onsdag d. 16. april.

Forligsinstitutionen

Har til opgave at mægle mellem arbejdsmarkedets parter, hvis de ikke kan blive enige om overenskomsterne, for at forsøge at undgå konflikt. Har myndighed til at udsætte et strejkevarsel i op til omkring en måned mens der forhandles.

FOA

Fag Og Arbejde. Repræsenterer bl.a. de meget omtalte SOSU-assistenter, og har varslet strejke begyndende onsdag d. 16. april.

KTO

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte er et forhandlingsfællesskab for det kommunale område. Repræsenterer bl.a. medlemmer af BUPL, FOA, HK/Kommunal og Danmarks Lærerforening, men de to førstnævnte har i denne omgang trukket sig fra KTO-forhandlingerne, fordi de ikke var tilfredse med KTO’s forhandlingsstrategi. Det øvrige KTO indgik forlig med kommuner og regioner d. 1.-2. marts.

Ligeløn

Et markant krav fra især FOA og Sundhedskartellet har været at få ’mandeløn til kvindefag’. I pressen har især SOSU-assistenternes og sygeplejerskernes krav om markante lønstigninger vækket genklang. FOA-formand Dennis Kristensen m.fl. har også plæderet for at få nedsat en lønkommission efter norsk eksempel, men i så fald er det naturligvis afgørende, at der følger nogle penge med, så kommissionen ikke blot bliver en syltekrukke.

Løn

Har været hovedtemaet i disse overenskomstforhandlinger. Staten, der sætter den økonomiske ramme for overenskomstforhandlingerne med de offentligt ansatte, har holdt fast i at ramme for lønstigninger var 12,8 procent i overenskomstperioden, der strækker sig over tre år. De offentligt ansatte har imidlertid holdt fast i, at der er et løngab i forhold til den private sektor, og har derfor krævet højere lønstigninger. Især de såkaldte kvindefag, dvs. bl.a. sygeplejersker og SOSU-assistenter, har ifølge deres egne fagforbund behov for et lønhop.

Lønkommission

Dele af fagbevægelsen har anbefalet nedsættelsen af en lønkommission, der skal se på lønforskellen mellem især mænd og kvinder. For at en sådan kommission ikke skal blive en syltekrukke er det imidlertid afgørende at der følger nogle penge med. I Norge har der været nedsat en ligelønskommission, der for nylig kom med en række progressive anbefalinger, hvoraf nogle forventes at blive vedtaget af det norske storting.

Nødberedskab

Når medarbejdere på fx hospitaler og i ældreplejen strejker er det ikke alle de ansatte, der går hjem. Et såkaldt nødberedskab bliver på arbejdspladsen, for at akut syge eller gamle der ikke kan klare sig selv ikke skal dø eller få alvorlige mén under strejken.

Overenskomst

En overenskomst er en aftale mellem arbejdsgiverne (i dette tilfælde staten, regionerne og kommunerne) og arbejdstagerne (repræsenteret ved deres fagforbund, som igen går sammen i forhandlingsfællesskaber såsom KTO og Sundhedskartellet). Overenskomsten fastsætter bl.a. lønrammerne og en lang række andre arbejdsrelaterede forhold såsom regler for sygedage, ferie osv.

Overenskomstmæssig strejke

En overenskomstmæssig strejke er i modsætning til en overenskomststridig strejke lovlig. Der er særlige regler for, hvor god tid en overenskomstmæssig strejke skal varsles i og hvornår den må påbegyndes – fx kan forligsinstitutionen udsætte strejken i nogle uger mens der arbejdes på et forhandlingsresultat. Den strejke der begynder onsdag d. 16. april er overenskomstmæssig og altså fuldt lovlig.

Regeringsindgreb

Mange strejker ender hurtigt efter at de er startet ved at regeringen griber ind. Dette sker oftest enten ved at den netop udløbne overenskomst forlænges med en lønstigning eller ved at forligsinstitutionens mæglingsforslag ophæves til lov.

SOSU-assistenter

Social og sundhedsassistenter. En gruppe der har været meget fokus på i medierne i forbindelse med deres krav om mærkbare lønstigninger, der blev præsenteret af SOSU’ernes fagforbund FOA allerede i efteråret 2007. Strejker fra onsdag d. 16. april.

Sundhedskartellet

Består af Dansk Sygeplejeråd og ti andre fagforbund indenfor sundheds- og socialsektoren. Har varslet strejke fra onsdag d. 16. april. Chefforhandler er Connie Kruckow.

Økonomisk overophedning

De borgerliges yndlingsargument imod lønforhøjelser til de lavestlønnede offentligt ansatte er, at det er økonomisk uansvarligt. Der er nemlig slet ikke råd til lønstigningerne, mener VK-regeringen. Fagforbundene påpeger omvendt, at der slet ikke er råd til ikke at lade lønnen stige – så vil der nemlig komme til at mangle endnu flere hænder, end der allerede gør, og det vil forringe den offentlige service katastrofalt.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Skoling: Skolingsartikler og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s